Як повернути переплату за газ у Дніпрі. Інструкція

У зв’язку із переведенням з 1 травня 2022 року побутових споживачів ТОВ "Дніпропетровськгаз Збут" до «постачальника останньої надії», наразі чимало клієнтів звертаються з приводу повернення переплати по особовому рахунку або повернення помилково сплачених коштів. Як повернути свої гроші, розповість Дніпровська панорама з посиланням на "Дніпропетровськгаз Збут".

Компанія повернула майже 33 млн грн на рахунки понад 22 тис споживачів

Компанія “Дніпропетровськгаз Збут” не припиняє процедуру повернення переплат і помилково сплачених побутовими клієнтами коштів за природний газ. Станом на 31 січня 2023 року компанія повернула майже 33 млн грн на рахунки більше 22 тис споживачів.

Починаючи з вересня минулого року обсяги виплат зросли майже у 6 разів, ⎯ приблизно до 3,5 мільйонів гривень щомісячно порівняно з обсягами попередніх місяців, ⎯ завдяки активному погашенню споживачами боргів за газ, поставлений їм до 1 травня 2022 року.

Разом з тим в “Дніпропетровськгаз Збут” наголошують, що побутові клієнти, які станом на 1 травня 2022 року мали заборгованість за спожитий газ, повинні здійснити повний розрахунок з компанією. У разі несплати боргу, постачальник має право стягувати цей борг у судовому порядку.

ТОВ “Дніпропетровськгаз Збут” вдячний усім споживачам, які розрахувалися за спожитий ресурс

Детальне роз’яснення

Роз’яснюємо, якщо по вашому особовому рахунку за результатами остаточного розрахунку з ТОВ «Дніпропетровськгаз Збут» за газ, спожитий до 1 травня 2022 р., обліковується переплата або кошти були кошти помилково сплачені на наш рахунок, вам необхідно надіслати нам письмову заяву на повернення цих коштів.

Які потрібні документи

До заяви необхідно додати:

копію паспорту (1-6 сторінки),
ідентифікаційного коду,
квитанції про помилкову оплату,
довідку з банку з реквізитами карткового рахунку (може бути автоматично згенерована у мобільному додатку банку, повинна містити IBAN карткового рахунку).
Підписану заяву та документи можна направити на поштову адресу: Дніпро, вул. Поля буд.2 літ А-2. Зауважимо, що на копіях документів має бути зроблений посвідчувальний напис («Згідно з оригіналом»), а також підпис, ПІБ власника документа і дата.

Також підписану заяву та документи можна направити на електронну скриньку [email protected]. Зауважимо, що у цьому разі заява та копії документів, що додаються, повинні бути скріплені/завірені за допомогою електронного підпису (ЕЦП). Такі вимоги до документів висуваються у Законі України "Про електронні документи та електронний документообіг".

Наразі відсутній погоджений сторонами механізм автоматичного переведення коштів з особових рахунків споживачів у ТОВ «Дніпропетровськгаз Збут» на особові рахунки споживачів у ТОВ «ГК «Нафтогаз України», оскільки з ТОВ «ГК «Нафтогаз України» не досягнуто згоди з даного питання.

Нагадаємо, раніше ми писали

Оперативно по Дніпру. Що відбувається зі світлом, водою, теплом на 10:00