Як приготувати найсмачніші вареники з сиром і гречкою за рецептом шеф-кухаря Євгена Клопотенка (фото, відео)

Вареники з сиром, напевно, другий за популярністю варіант після вареників з вишнею. Загалом тут немає нічого дивного – це дуже просто і смачно. Їх можна приготувати солодкими або солоними, додати в сир трави за смаком або крупу. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко спробував поекспериментувати з гречкою і приготувати вареники з сиром і гречкою. Йому такий варіант дуже сподобався, тому він вирішив поділитися цим рецептом, повідомляє Дніпровська панорама.

Як приготувати вареники з сиром і гречаною кашею

Інгредієнти 

360 г Борошно
180 мл Вода
1 шт. Яйце
3 ст. л. Рослинна олія
150 г Гречана крупа
250 г Сир (Творог)
50 г Вершкове масло
3 ст. л. Сметана
1 дрібка Сіль

Вареники з сиром і гречаною кашею. Покроковий рецепт 
 
 КРОК 1
Для тіста на вареники з сиром просійте 360 г борошна, додайте 180 мл теплої води і 3 столові ложки рослинної олії. Почніть замішувати тісто. Потім посоліть (1 дрібка) і додайте 1 яйце. Вимішайте еластичне тісто і залиште його відпочити на 20 хвилин під рушником.


варе

 КРОК 2
150 г гречаної крупи промийте водою кілька разів, перекладіть в каструлю і залийте водою у співвідношенні 1:2. Варіть до готовності. Якщо у вас зі вчора залишилася відварена гречка у холодильнику, сміливо використовуйте її.
 
КРОК 3
У мисці з'єднайте 250 г сиру з готовою гречаною кашею, посоліть за смаком. Перемішайте начинку.
 
 
 КРОК 4
Сформуйте вареники будь-яким зручним для вас способом. Головне - намагайтеся добре защипнути тісто, щоб при варінні начинка не випадала.
 
 
 КРОК 5
Відваріть вареники в киплячій підсоленій воді протягом 3-х хвилин після того, як вони спливуть. Шумівкою дістаньте вареники і подавайте їх з вершковим маслом (50 г) і сметаною (3 столові ложки).

варе1

Нагадаємо, раніше ми писали

Как приготовить идеальный плов по рецепту шеф-повара Клопотенко