Як приготувати соєвий соус вдома: секрети азіатської кухні
Соєвий соус – це не просто приправа, це справжній символ азіатської кухні. Його багатий смак і аромат додають пікантності багатьом стравам. А чи знали ви, що соєвий соус можна приготувати вдома? Це не так складно, як може здатися на перший погляд, хоча й потребує часу і терпіння. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.
Чому варто приготувати соєвий соус вдома?
Натуральність: Ви точно знатимете, з яких інгредієнтів виготовлений ваш соус.
Свіжість: Домашній соєвий соус завжди свіжий і ароматний.
Економія: Ви можете приготувати велику порцію соусу і використовувати його протягом тривалого часу.
Експерименти: Ви можете додавати різні інгредієнти для отримання унікального смаку.
існують і так звані штучні або хімічні соєві соуси, виготовлені з соєвого борошна, барвників і т. д. Вони готуються набагато швидше і відповідно за доступнішою ціною. Часто цей варіант соєвого соусу є найпоширенішим у масмаркетах та у нас вдома.
Тому, якщо ми любимо соєвий соус, бажано спробувати приготувати його самостійно, щоб переконатися, що це справжній та якісний продукт, який не завдасть шкоди здоров’ю.
Процес приготування соєвого соусу довгий, але безперечно варто терпіння.
Як приготувати вдома соєвий соус
Інгредієнти:
240 г пшеничного борошна
350 г соєвих бобів
3 літри води
сіль за смаком
Приготування:
1. Замочіть соєві боби у холодній воді на ніч;
2. Злити та налити нову воду – стільки, щоб добре покрила насіння. Варити 4-5 годин на помірному вогні;
3. Переконайтеся, що соєві боби добре приготовлені, розтерши біб між пальцями, він повинен легко розчавлюватись. Якщо боби твердуваті, продовжуйте варити до готовності;
4. Розімніть товкачкою або подрібніть в блендері соєві боби в пюре;
5. Додати борошно та замісити щільне тісто;
6. Скачати тісто в рулет та розрізати на кілька невеликих порцій;
7. Викладіть у відповідний широкий піднос або тарілку, накрийте чистим рушником і залиште в приміщенні з температурою 30 градусів, доки не почне утворюватися цвіль – приблизно півтора тижні;
8. Ставимо шматочки тіста в духовку за низької температури – 60 градусів до повного висихання;
9. У велику миску налийте воду і додайте сіль. Всередину покладіть сушені шматочки;
10. Накрийте посуд тонкою тканиною або харчовою плівкою та залиште бродити. Цей процес займає кілька днів, помішуючи не рідше одного разу на день.
11. Бродіння відбувається, коли колір рідини стає темним і густим – властивим соєвому соусу, а тверді шматочки тіста пішли на дно.
12. Процідіть рідину через дрібне сито, і ви можете вживати її відразу або зберігати у скляних пляшках.
Нагадаємо, раніше ми писали
Смажені банани в карамельному соусі: тропічний рай на вашій тарілці