Як у Дніпрі працює дитяча залізниця, де безкоштовно навчають дітей (відео)

У Дніпрі не вщухає попит на подорожі дитячоюа залізницею, яка розташована у парку Глоби. Її вагончики бачили вже не одне покоління дітей, адже ця розвага з'явилася тут 6 липня 1936 року та возить малюків навкруги парку вже 87 років. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

У суботу, 2 вересня, тут все як на звичайному вокзалі - оголошують прибуття та відбуття потягу з трьома вагонами, працює каса. Керують залізницею - діти, які  безкоштовно навчаються залізнічній справі. Пасажири подорожують навколо парка, довжина кільцевої залізниці – майже два кілометри. Битячий потяг проїжджає два тунелі - 10-метровий та 30-метровий. 

Зараз дитяча залізниця працює у вихідні та свята. Перший поїзд відправляється о 10:15, а останній - о 17:40. Вартість розваги для дітей - 43 грн, малюки до двох років - безкощтовно. Проїзд дорослих - 52 грн.

У соцмережах дніпряни активно відреагували на відео о роботі дитячої залізниці. Люди згадували, як самі у дитинстві були пасажирами дитячого потягу чи працювали на дитячій залізниці.

54 роки тому моя тьотя проїхала на неї зі мною, - згадує користувач соцмережі Катерина Шелест.

Хтось пам'ятає, що кілька десятиліть тому квіток на дитячий потяг був картонним, а хтось мав мрію там працювати.

А я у далекому 93-му році був навіть старшим машиністом, - написав корустувач соцмережі Руслан.

Також у приміщенні вокзалу є цікава, а головне безкоштовна розвага для дітей. Кожен може покерувати макетом залізниці, натиснувши червону кнопку. У малюків це викликає великий інтерес.

Нагадаємо, раніше ми писали, що один з найдавніших вулканів планети показали на Дніпропетровщині.