На Волині можуть закрити пологове та інфекційне відділення лікарні через 10-мільйонний борг по зарплаті медикам

На Волині у Рожищенській громаді медичними працівниками багатопрофільної лікарні заборгували зарплати на 10 мільйонів гривень. У місті ж на цьому тлі ходять чутки про закриття кількох відділень.  У соцмережаї пишуть, що в планах закрити пологове, дитяче та інфекційне відділення. Рожищани називають такі заходи «геноцидом проти захисту материнства та дитинства», планують мітинги та чекають пояснень від органів влади. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на Волинь. інфа.

Як повідомив міський голова Рожищан В'ячеслав Поліщук, наразі про закриття відділень мова не йде. Проте, дійсно, є фінансові проблеми. Тож діяльність лікарні зараз аналізують.

На сьогоднішній день про закриття відділень ніхто мову не веде! Зараз ми знаходимося на етапі аналізу ситуації, що склалася, а саме: маємо заборгованість в сумі 10 мільйонів гривень за угодами з медичними працівниками. Ми вивчаємо цю проблему, і в нашому пріоритеті, звісно, зберегти нашу медицину. Зараз дійсно складний час, і маємо негативні наслідки медичної реформи, згідно якої про здоров’я людини не дбає ніхто, крім неї самої, на жаль. Особисто я у 2013 році був проти цих змін, а зараз мусимо спільними зусиллями аналізувати, вивчати роботу відділень, аби оптимізувати діяльність лікарні, - зауважив Вячеслав Поліщук.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у центрі Дніпра ростуть соняшники - символ мужності та незламності духу українців.