"Люди не реагують". Як у Дніпрі відключають воду, не потрапляючи до квартир та будинків (фото)

У Дніпрі продовжують відключати водопостачання та водовідведення мешканцям, які мають великі борги. Це стосується злісних неплатників, які мешкають як у приватному секторі, так і у багатоповерхівках. Сьогодні, 5 червня, бригада комунального підприємства «Дніпроводоканал» відключила водовідведення (каналізацію) мешканцям шістьох квартир у багатоповерхівці за адресою: пров. Екіпажний, 3. Їхній сумарний борг – 111 тис. 200 грн. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на міську раду.

водоканал1

«Відділ водозбуту «Дніпроводоканалу» за місяць попереджає про відключення послуги водопостачання та водовідведення, якщо борг не сплатять або не укладуть договір на реструктуризацію. Контролери приносять до квартир, будинків такі попередження. Так само і в цій багатоповерхівці було. Боржники не відреагували на це. Тому сьогодні бригада нашого підприємства відключила шістьом квартирам водовідведення.

Водопостачання у них є. На сьогодні загальний борг споживачів перед підприємством становить майже 800 млн грн. Ми вдячні усім абонентам, які вчасно сплачують послугу.

Водночас закликаємо боржників розрахуватися і не накопичувати боргів. Ті, хто не може сплатити борг цілком, можуть укласти договір реструктуризації у абондільницях, які є у кожному районі міста», — наголосив директор КП «Дніпроводоканал» Юрій Гамазинський. 

Можуть відключити воду, не потрапляючи до квартири

За словами начальниці абонентної дільниці Соборного району КП «Дніпроводоканал» Ольги Хавлюк, нині бригади підприємства можуть відключати послугу не потрапляючи до приватних будинків чи квартир. Для цього є спеціальне обладнання.

водоканал2

Лише після повного погашення боргу відновлять послугу

«Якщо вже послуга відключена, то підключаємо її лише після повного погашення боргу. А ще доведеться сплати за відключення і підключення. На сьогодні мешканці Соборного району заборгували 82,5 млн грн. Тож ті, хто мають заборгованість, просимо не нехтувати цим, аби не доводити до відключень», — наголосила Ольга Хавлюк.
«За допомогою спецобладнання відключили боржникам водовідведення. Тобто вода у квартирах є, а каналізація не працює», — каже представник бригади з відключення боржників КП «Дніпроводоканал»  Андрій Валерійович.

водоканал3

Під час інспекційного об’їзду черговий по місту відвідав і абонентську дільницю Соборного району (бульв. Слави, 19).

«Перевірив наявність усіх інформаційних покажчиків. Поспілкувався з керівництвом, працівниками дільниці щодо стану погашення дебіторської заборгованості по району.

Як вже зазначалось, вона становить понад 82 млн грн. За останні три місяці вона зросла на 348 тис. грн. Серед можливих причин – поливний сезон, який стартував з 15 квітня. Тож закликаємо усіх, хто має борги за воду, розрахуватися», — додав Юрій Гамазинський.

водоканал4

Нагадаємо, раніше ми писали

В Україні зміняться умови виходу на пенсію. Вихід на пенсію стане ще складнішим