Як приготувати полуничний чизкейк. Покроковий відеорецепт

Полуничний чизкейк - проста та вишукана страва, яку приготувати просто, але є у цій страві маленькі деталі, яких варто дотримуватись.

Хто може встояти перед спокусою ніжного, вершкового чизкейка, увінчаного свіжими, ароматними полуницями? Цей десерт - справжня класика, яка підкорює серця ласунів вже багато століть. Його вишуканий смак, елегантний вигляд та простота приготування роблять його ідеальним вибором для будь-якого приводу, чи то святкова вечеря, дружня зустріч або просто десерт для себе.

Відкрийте для себе секрети приготування цього короля десертів, дослідіть різноманітні рецепти та поради, а також дізнайтеся, як зробити ваш чизкейк справді незабутнім.

1. Історія та походження полуничного чизкейка:

Історія цього десерту сягає сивої давнини. Перші згадки про чизкейк з'являються ще в 5 столітті до н.е. у Стародавній Греції.

З часом рецепт поширився по всій Європі, де отримав безліч варіацій. Додавання полуниць до чизкейка - це порівняно нова традиція, яка виникла в 19 столітті в Америці. З того часу полуничний чизкейк став одним з найпопулярніших десертів у світі.

2. Секрети ідеального полуничного чизкейка:

Приготування чизкейка - це справжнє мистецтво, яке потребує знання певних секретів.

Ось декілька порад, які допоможуть вам зробити ваш чизкейк ідеальним:

Використовуйте якісні інгредієнти. Смак вашого чизкейка буде напряму залежати від свіжості та якості інгредієнтів, які ви використовуєте.
Правильно готуйте основу. Основа чизкейка - це його фундамент. Вона повинна бути щільною, але при цьому трохи крихкою.
Не перемішуйте тісто занадто сильно. Це може призвести до того, що ваш чизкейк буде тріскатися.
Випікайте чизкейк при низькій температурі. Це допоможе йому рівномірно пропектися і не тріснути.
Дайте чизкейку повністю охолонути перед тим, як його подавати.

3. Різноманіття рецептів:

Існує безліч рецептів полуничного чизкейка, на будь-який смак та вподобання.

Ви можете знайти рецепти:

З пісочною основою: Це класичний варіант, який завжди користується популярністю.
З горіховою основою: Горіхи додають чизкейку нового аромату та текстури.
З шоколадним коржем: Шоколад і полуниця - це поєднання, яке просто створене одне для одного.
З сиром маскарпоне: Цей сир робить чизкейк ще більш ніжним та вершковим.
З заварним кремом: Заварний крем додасть вашому чизкейку вишуканого смаку.
З фруктовим желе: Фруктове желе - це чудовий спосіб додати вашому чизкейку кольору та свіжості.

Як приготувати полуничний чизкейк

Інгредієнти:

Печиво - 300 г.
Масло - 110 г.

Начинка: 

Сир - 550 г.
Цукор - 110 г.
Вершки 33% - 170 мл.
Яйця - 2 шт.

Конфітюр:

Полуниця - 300+50 г. 
Цукор - 70 г.
Кукурудзяний крохмаль - 20 г.

Приготування:

  1. Подрібнюємо печиво у крихту, додаємо розтоплене масло. Перемішуємо до однорідності. У форму викладаємо половину печива та формуємо бортики. З другої половини формуємо дно. Ставимо в морозилку на 5 хвилин.
    2. Сир повинен бути подрібнений. До нього додаємо цукор, яйця, вершки та перемішуємо вінчиком. Перекладаємо до основи та вирівнюємо. У духовку ставимо ємність з водою. Випікаємо ≈1,5 години при 130°C.
    3. 300 г полуниці кладемо в сотейник, додаємо цукор, крохмаль та подрібнюємо блендером. Додаємо 50 г полуниці, порізаної на 4 частини.
    4. Ставимо на середній вогонь та доводимо до загущення, періодично помішуємо. Накриваємо плівкою, даємо трохи охолонути. 
    5. Викладаємо на чизкейк полуничну начинку, вирівнюємо та відправляємо в холод на ніч.

 

Нагадаємо, раніше ми писали

Неймовірно смачний салат з баклажанів та болгарського перцю: літо на тарілці