Як відмити кран від нальоту: копійчані засоби, які блискавично впораються з брудом

Втомились від вапняного нальоту на крані, який псує естетику ванної кімнати? Не поспішайте витрачати гроші на розрекламовані хімікати. Існують копійчані, але неймовірно ефективні способи, які допоможуть вам повернути змішувачу блиск без шкоди для бюджету, повідомляє Дніпровська порадниця.

Господарське мило: перевірений часом метод

Наші бабусі знали толк у прибиранні! Звичайне господарське мило – ваш вірний союзник у боротьбі з вапняним нальотом. Натріть трохи мила на тертці, розчиніть у гарячій воді та нанесіть на кран. Залиште на 1,5-2 години, а потім змийте водою. Ваш змішувач сяятиме чистотою.

Лимон: блискуча чистота без подряпин

як відмити кран від нальоту

Шукаєте швидкий і дієвий метод? Візьміть половинку лимона і натріть нею кран, приділяючи особливу увагу проблемним ділянкам. Через 15 хвилин протріть вологою ганчіркою. Пам'ятайте: лимонна кислота може подряпати покриття, тому не використовуйте її.

Харчова сода: універсальний солдат у боротьбі з брудом

як відмити кран від нальоту

Сода – справжня рятівниця у домашньому господарстві. Змішайте 3 чайні ложки соди з 100 мл теплої води до консистенції сметани. Нанесіть на кран, залиште на 1,5-2 години, а потім змийте. Для блиску наторіть змішувач зім'ятою газетою.

Оцет: рятуємо важкодоступні місця

Наліт у важкодоступних місцях, де тече вода, псує не лише естетику, але й натиск? Змочіть ганчірку в оцті, обмотайте нею кран і щільно зав'яжіть. Залиште на годину-півтори, а потім прочистіть зубною щіткою.

Запам'ятайте раз і назавжди: це не можна використовувати

Щоб не пошкодити фурнітуру, ніколи не використовуйте для чищення кранів:

  • Кислоти (мурашина, соляна, хлорна, нерозбавлена оцтова);
  • Розчинники і порошки з абразивними частинками;
  • Жорсткі губки та металеві щітки;
  • Не змішуйте різні засоби для прибирання.

Також раніше ми писали Як за 30 хвилин легко почистити 2 відра лісових грибів: секрети досвідчених грибників