Як заквасити капусту, що вистоїть до весни
Квашена капуста – справжній суперфуд, але як зберегти її ідеально хрумкою та смачною надовго? У цьому матеріалі ми публікуємо сімейний рецепт, який дозволяє отримати ідеальний результат: квашену капусту з додаванням меду. Цей простий, але геніальний трюк не лише підсилює користь закуски, а й гарантує її відмінне зберігання. Усе, що вам потрібно: 3 кг капусти, трохи моркви та наш детальний покроковий гід, повідомляє Дніпровська порадниця.
Інгредієнти
капуста - 3 кг.
сіль - 3 ст. л.
мед - 3 ст. л.
вода - 900 мл.
морква - 200г.
Приготування
- Капусту нашинкувати та перемішати з морквою і маринадом. Щільно наповнити банки, щоб зверху був сік. Якщо залишився маринад, я його виливаю.
- Залишаємо заквашуватись на 3 доби при кімнатній температурі, далі проколювати капусту, щоб виходила гіркота. Зазвичай робимо це 2-3 рази. Далі однією банкою, докладаємо решту, бо після заквашування, вона осідає в банках, а щоб гарно зберігалася має бути щільно складеною в банки.
- Така капуста стоїть до нової, хрумка і корисна. А про користь квашеної капусти я думаю ви знаєте, тому, поки сезон - готуйте!
Також раніше ми писали Сирний пиріг зі сливою. Ідеальне поєднання осінніх смаків