Як заквасити капусту, що вистоїть до весни

Квашена капуста – справжній суперфуд, але як зберегти її ідеально хрумкою та смачною надовго? У цьому матеріалі ми публікуємо сімейний рецепт, який дозволяє отримати ідеальний результат: квашену капусту з додаванням меду. Цей простий, але геніальний трюк не лише підсилює користь закуски, а й гарантує її відмінне зберігання. Усе, що вам потрібно: 3 кг капусти, трохи моркви та наш детальний покроковий гід, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

капуста - 3 кг.

сіль - 3 ст. л.

мед - 3 ст. л.  


вода - 900 мл.  

морква - 200г.

Приготування

  1. Капусту нашинкувати та перемішати з морквою і маринадом. Щільно наповнити банки, щоб зверху був сік. Якщо залишився маринад, я його виливаю.  
  2. Залишаємо заквашуватись на 3 доби при кімнатній температурі, далі проколювати капусту, щоб виходила гіркота. Зазвичай робимо це 2-3 рази. Далі однією банкою, докладаємо решту, бо після заквашування, вона осідає в банках, а щоб гарно зберігалася має бути щільно складеною в банки.  
  3. Така капуста стоїть до нової, хрумка і корисна. А про користь квашеної капусти я думаю ви знаєте, тому, поки сезон - готуйте! 

Також раніше ми писали Сирний пиріг зі сливою. Ідеальне поєднання осінніх смаків