Якою погода буде у Дніпрі та області в липні. Що кажуть синоптики

Середня місячна температура у липні очікується дещо вищою за норму, опадів буде норма або більше в залежності від регіону, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на Укргідрометеоцентр.

На офіційному сайт відомства повідомляють, що в Україні в липні 2023 року температура прогнозується в межах від 20 до 25 градусів тепла, в Карпатах 16-18 градусів. Це на 1-2 градусів вище за норму.

Місячна кількість опадів очікується 42-95 мм, в Карпатах, на Прикарпатті та у Рівненській області місцями 101-170 мм. У західних, північних, Вінницькій, Черкаській, Полтавській областях опади в межах норми, у східних, південних, Кіровоградській, Дніпропетровській областях та в Криму дещо більше за норму.

Середня місячна кількість опадів складає у західних, північних та Вінницькій областях 62-119 мм, в Карпатах 131-170 мм, на решті території країни - 37-75 мм (у південно-східних областях та в Криму місцями 23-36 мм).

літо

Відома синоптик  Наталія Птуха стверджує, що тенденція до зростання середньомісячної температури залишається. 

Зокрема, у нас протягом трьох років панувало явище Ла-Нінья (найбільше яскраво виражені прояви міжрічної мінливості клімату в глобальному масштабі). Вона припускає, що в наступні п’ять років може стати значно спекотніше.

Птуха зазначила, що у світі повторно можливі рекордно високі значення температури влітку з 2023 до 2027 років, однак поки що триває нейтральна фаза. Відповідні процеси люди почнуть відчувати вже наступного літа, тобто у 2024 році.

Але навіть цього року, якщо червень і липень на 1−1,5 °C стануть вищими за норму, то в серпні середньомісячна температура може бути на 2 °C вищою за норму. Буде дещо спекотніше. Це загальне спостереження. Для кожного регіону потрібно дивитися окремо на декаду вперед, – вважає Птуха.

Нагадаємо, раніше ми писали: Дощ затримається на тиждень: якою буде погода у Дніпрі 27 червня