Якщо ваш сімейний лікар у відпустці, чи можна його турбувати

Любов лікарів до пацієнтів безмежна, але щоб вона залишалась такою завжди – не турбуйте лікаря в його вільний від роботи час. Серпень – традиційний період літніх відпусток, тому нагадуємо. Детальніше розповість Дніпровська порадниця з посиланням на МОЗ України

Сімейні лікарі – не виняток. Існує поширений міф, що укладена декларація з сімейним лікарем дає пацієнтам право на його безлімітний час, тому йому можна дзвонити та писати будь-коли, навіть якщо він у відпустці. Це не так. 

Якщо ваш сімейний лікар у відпустці:

На час відпустки одного лікаря надавач первинної медичної допомоги забезпечує його заміну на іншого. Незалежно від того, чи це державна амбулаторія, приватний центр чи лікар-ФОП.

У лікаря, що працює на заміні, пацієнт може розраховувати на весь обсяг послуг, який входить у пакет первинної медичної допомоги.

Якщо питання не термінове, дочекайтеся його або її повернення. Якщо ситуація невідкладна, викликайте екстрену медичну допомогу за номером 103 або самостійно вирушайте до приймального відділення лікарні, що працює цілодобово.

Якщо ж проблема зі здоров’ям не є екстреною, але чекати неможливо, то зверніться до того лікаря, якого призначено на заміну.

Нагадаємо, раніше ми писали

Сезон алергії: як захиститись від впливу амброзії (поради фахівців)