За 20 хвилин готове. Золотисте варення з гарбуза, наче абрикосове
Варення з гарбуза покращує обмін речовин. Варення з гарбуза можна зробити з різними наповнювачами у вигляді лимону з цедрою, апельсину або кураги. З останнім виходить таке, наче абрикосове, пише Дніпровська панорама.
Взимку баночки з таким варенням зникають одна за одною.
Вам потрібно:
- Гарбуз - 3 кг;
- Курага - 1 кг;
- Лимон - 1 шт;
- Цукор - 2 кг.
Чистимо та ріжемо гарбуз на кубики товщиною близько 1 см. Виливаємо у каструлю і додаємо туди цукор. Якщо ваш гарбуз дуже солодкий, кількість цукру можна зменшити до 1,5 кг.
Закриваємо каструлю кришкою і варимо 20 хвилин на помірному вогні. Не забуваємо помішувати, поки не з'явиться прозорий сироп.
Курагу миємо, висушуємо і ріжемо на кубики. Лимон подрібнюємо м'ясорубкою або блендером. Змішуємо курагу з лимоном і кладемо до гарбуза. Варимо до тих пір, поки гарбуз не стане м'яким і прозорим.
Готове варення розкладаємо по стерильних банках і закручуємо.
Нагадаємо, раніше ми писали: Салат "Ірис" на Новий рік здивує всіх гостей