Забезпечте щедрий урожай: головні правила підживлення кабачків у червні
На початку літа у кабачків настає фаза активного росту і формування зав'язей. Внесення підживлення в цей період особливо важливе. Удобрені кабачки краще плодоносять і мають міцніший імунітет. А ще завдяки мікроелементам овочі стають смачнішими та кориснішими, повідомляє Дніпровська порадниця.
Знаючи, чим підживити кабачки в червні, ви обов'язково отримаєте здоровий і завидний урожай. За цими рецептами можна також удобрювати споріднені види - гарбузи та патисони.
Як підгодувати кабачки в період цвітіння і плодоношення
Щоб на кущах з'явилося багато зав'язей, потрібно збагатити ґрунт азотом. Для цього готуємо суміш із перепрілого гною і води - по 2 кг. Потім розведіть у 20 л води і влийте по 1 л розчину під кожен кущ.
Ще один органічний варіант, чим підживити кабачки, це курячий послід. Він має багатий хімічний склад і дуже корисний для молодих пагонів. Відходи змішують із водою в рівних кількостях і залишають настоятися на 3-4 дні в сонячному місці. Перед поливом розводять ще раз - 1 л концентрату на 20 л чистої води.
Дуже хороший для гарбузових культур попіл фруктових дерев. Є два способи, як підгодувати кабачки золою. При першому навколо рослин викопується канава глибиною близько 20 см і в неї всипається добриво. При другому з'єднуємо 10 столових ложок попелу і 10 л води.
З хімічних препаратів найкращим, чим краще підживити кабачки, вважається калію гумат. Для приготування в 10 л води розчиняють 30 мл, а на бідній землі - 40 мл. Вранці або вдень полийте грядки, а через кілька годин влийте по літру гуматної суміші на один кущ. Попередній полив потрібен, щоб не спалити коріння.
Ще один популярний серед дачників продукт - нітроамофоска. 35 г добрива потрібно розчинити в 10 л води і полити вологий ґрунт.
Для правильного ефекту підживлення мають бути регулярними. Органічні засоби рекомендується застосовувати 2 рази на місяць, а мінеральні - 3 рази за літо.
Також раніше ми писали Підживіть троянди “копійчаним” добривом і насолоджуйтесь цвітінням. Інгредієнти є на кожній кухні