Загинув 1 березня 2022 року. На колінах на Дніпропетровщині провели в останню путь бійця

На війні загинув чоловік захисниці із Жовтих Вод Юрій Подогуц, повідомляє Дніпровська панорама.

Юрій Подогуц - родом із Донецької області, на війні – із 2020 року. Жанна Вовк-Черемуш – мешканка Жовтих Вод, депутатка міської ради попереднього скликання, до лав ЗСУ стала у 2017-му. Їхні долі поєднала війна та служба в одній військовій частині. Та, на жаль, насолодитися довгим щасливим подружнім життям вони так і не змогли. 1 березня 2022 року Юрій загинув під час виконання бойового завдання.

Захищати Україну чоловік пішов у 2020 році. Пройшов АТО, найзапекліші бої за Волноваху, а ще – зустрів своє кохання та майбутню дружину: захисницю із Жовтих Вод Жанну Вовк-Черемуш. Та, на жаль, їхнє щастя тривало недовго. 1 березня минулого року Юрій загинув.

Юрій Подогуц

Юрій Олександрович народився 2 вересня 1969 року у м. Костянтинівка Донецької області. Середню освіту здобув у школі № 3 м. Селідове. У 1988 році закінчив Новоградівський ВПТУ № 11 за спеціальністю «слюсар з ремонту автомобілів». Далі була строкова військова служба.

Працював гірником на ДП «Селідовугілля», підприємстві «Горизонт», муляром на ТОВ «Кратон», прохідником на ДП «Макіїввугілля».
Попри проблеми зі здоров’ям, 24 лютого 2020 року підписав контракт із ЗСУ та став на захист України. Служив на посаді механіка водія механізованого батальйону. У бригаді зустрів своє кохання та майбутню дружину Жанну Вовк-Черемуш, яка проходила службу там із 2017 року.

Юрій – учасник бойових дій, брав участь у проведенні антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей. У 2020 році отримав бойове поранення, але після лікування одразу повернувся на передову.

1 березня 2022 року під час виконання бойового завдання в районі Волновахи молодший сержант Подогуц потрапив у засідку. На жаль, під час бою з ворогом загинув. Через високу інтенсивність обстрілів на Донеччині, тіло загиблого військовослужбовця вдалося забрати з поля бою лише на початку 2023 року.

Юрій був надійним товаришем, користувався великою повагою серед побратимів, завжди допомагав усім, хто до нього звертався. Захоплювався риболовлею, кулінарією, садівництвом та квітникарством. Він понад усе любив свою родину, був щирим і люблячим сином, роботящим, відповідальним та дбайливим чоловіком і названим батьком для дитини з особливими потребами, прикладом для наслідування. Адже на сьогодні незалежність України виборюють 7 членів родини Подогуц – Вовк-Черемуш.

У захисника залишилися мати Віра Григорівна, яка наразі проживає у Жовтих Водах та дружина Жанна.

Прощання із Юрієм Подогуцом відбулося 23 жовтня біля пам’ятника Героям визвольної війни українського народу 1648-1654 рр.

Щирі співчуття рідним та близьким! Вічна пам’ять і слава полеглому Герою!

Редакція сайту Дніпровська панорама висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблого.

подогуц2подогуц1подогуц3подогуц4