Снігу все менше й менше. В Україні може зникнути зима - директор Укргідрометцентру

В Україні найближчим часом може повністю зникнути зима. Глобальне потепління доходить і до нас з вами, що може негативно вплинути на життя. Про це пише Дніпровська панорама, посилаючись на інтерв'ю директора Укргідрометцентру Миколи Кульбіди, яке він дав для Парламент.ua.

За його словами, глобальне потепління впливає на багато процесів у нашому світі. Температура повітря планети стає щорічно лише вищою, і українці це могли помічати останніми роками.

Через глобальне потепління незабаром зима зовсім зникне з українського простору.

Зима в Україні буде. І трохи снігу теж. Але він і танутиме, і випадатиме. Взимку без снігів і морозів не обійдеться. Просто порівняно із середніми характеристиками цього буде вже менше, - каже Микола Кульбіда.

Всього за останні двадцять років середня температура повітря в Україні продовжує бити рекорди, і вона стає вищою. Можливі деякі аномалії через це, але, як зазначив експерт, їхня ймовірність дуже мінімальна.

зима

До речі, з 80-х років середня температура січня та лютого в Україні зросла на 2–2,5 градуси, і це не межа. Спостерігається тенденція до зростання.

Наступна зима не особливо відрізнятиметься за температурою від аналогічного періоду минулого сезону. Днів зі снігопадами чи дощами протягом майбутньої зими очікується не так багато. Згідно з прогнозом, середнє значення температури досягатиме 0⁰С, що трохи нижче, ніж у попередній зимовий сезон. Синоптики попереджають, що зима по-справжньому набуде своїх прав близько 2 грудня, коли температура опуститься до -2⁰С.

Нагадаємо, раніше ми писали: Загарбники з артилерії тричі за ніч обстріляли Дніпропетровщину