Закуска на пікнік: приготуйте лаваш із секретною начинкою
Тонкий лаваш стає для господинь буквально незамінним тоді, коли треба зробити смачний та швидкий перекус. Кожна винаходить свої рецепти приготування рулетиків, конвертиків й навіть пирогів з лавашу. Але ще один метод точно не буде зайвим, повідомляє Дніпровська панорама.
Можна робити начинку з м'яса, ветчини, овочів, з того що більш подобається. Але секрет цієї начинки для лаваша - гриби печериці. Заготівлю для цього перекусу можна заздалегідь зробити вдома, а вже прямо на місці пікніка просто зібрати лаваш із грибами та підсмажити. Вийде відмінний перекус без особливої метушні.
Як приготувати лаваш з грибною начинкою
Інгредієнти
- тонкий лаваш — 200 г;
- печериці -500 г;
- цибуля ріпчаста — 100 г;
- бринза — 200 г;
- олія соняшникова — 2 ст. л.;
- сметана — 2 ст. л.;
- зелена цибуля, пучок — 1/2 шт.;
- кріп, пучок — 5 шт.;
- петрушка, пучок – 5 шт.;
- перець чорний мелений, сіль — до свого смаку.
Спосіб приготування
- Цибулю наріжте півкільцями, гриби — тонкими пластинами.
- Нагрійте олію, додайте цибулю, а потім і гриби. Присоліть і тушкуйте на середньому вогні, поки википить вся рідина. Додайте| сметану і чорний перець, готуйте ще 5-7 хвилин|мінути|. Грибна заготовка готова.
- Бринзу натріть на тертці, додайте дрібно нарізану цибулю, кріп і петрушку. Змішайте. Сирна заготовка готова.
- Кожен лаваш розріжте навпіл. Покладіть чверть грибної начинки, зверху чверть сирної. Щільно загорніть лаваш. Повторіть з усіма лавашами.
- Обсмажте лаваші на вогні з двох боків до утворення скоринки. Їжте блюдо гарячим.
Раніше ми писали про: Секрет свекрухи допомагає готувати сніданок за 10 хвилин. Швидко та смачно