Запіканка "Жульєн" з картопляним пюре: простий рецепт смачної страви

Шукаєте щось смачне та нескладне для сімейної вечері? Спробуйте запіканку "Жульєн" з картопляним пюре! Це поєднання ніжного пюре, соковитої курки з грибами та апетитної сирної скоринки точно сподобається вашим близьким, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

Куряче філе – 500 г.
Печериці – 500 г.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Вершки 20% – 200 мл.
Сир – 200 г.
Сіль і перець.

Для пюре


Картопля – 5-6 шт.
Вершкове масло – 20 г.
Молоко – 100 мл
Сіль.

Приготування

  1. Для пюре відварюємо картоплю, додаємо гаряче молоко, вершкове масло, сіль і перетворюємо товкачем на пюре. Не додавайте багато молока, щоб пюре не вийшло рідким.
  2. Куряче філе злегка обсмажуємо на соняшниковій олії. Додаємо печериці та смажимо, поки не випарується рідина. Додаємо ріпчасту цибулю й обсмажуємо ще близько 5 хвилин. Заливаємо теплими вершками та додаємо спеції.
  3. У форму для запікання викладаємо першим шаром картопляне пюре, потім курку з грибами й зверху щедро посипаємо сиром. Запікаємо в духовці, поки сир не зарум’яниться.

Також раніше ми писали Кому категорично не можна їсти гриби. Перевірте, чи є ви в цьому списку