Запіканка "Жульєн" з картопляним пюре: простий рецепт смачної страви
Шукаєте щось смачне та нескладне для сімейної вечері? Спробуйте запіканку "Жульєн" з картопляним пюре! Це поєднання ніжного пюре, соковитої курки з грибами та апетитної сирної скоринки точно сподобається вашим близьким, повідомляє Дніпровська порадниця.
Інгредієнти
Куряче філе – 500 г.
Печериці – 500 г.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Вершки 20% – 200 мл.
Сир – 200 г.
Сіль і перець.
Для пюре
Картопля – 5-6 шт.
Вершкове масло – 20 г.
Молоко – 100 мл
Сіль.
Приготування
- Для пюре відварюємо картоплю, додаємо гаряче молоко, вершкове масло, сіль і перетворюємо товкачем на пюре. Не додавайте багато молока, щоб пюре не вийшло рідким.
- Куряче філе злегка обсмажуємо на соняшниковій олії. Додаємо печериці та смажимо, поки не випарується рідина. Додаємо ріпчасту цибулю й обсмажуємо ще близько 5 хвилин. Заливаємо теплими вершками та додаємо спеції.
- У форму для запікання викладаємо першим шаром картопляне пюре, потім курку з грибами й зверху щедро посипаємо сиром. Запікаємо в духовці, поки сир не зарум’яниться.
Також раніше ми писали Кому категорично не можна їсти гриби. Перевірте, чи є ви в цьому списку