Зелені очі, оточені скелями. Де на Дніпропетровщині знаходяться два неймовірні штучні озера

Яка мальовнича Дніпропетровщина. Щодня трапляєш в соцмережах на якусь нову природну локацію. А потім так і хочеться туди поїхати. Одна з таких - два озера, розташовані поруч у Таромському, повідомляє Дніпровська Панорама.

Озера Дві чащі

Ці озера ще називають "Дві чаші". Якщо придивитись, то може здатися, що це зелені очі, які дивляться в небо. 

озера в Таромському

Як утворили два штучні озера

Раніше тут видобували граніт, через що утворився кар'єр, глибиною 10 метрів. Тут видобували руду прямо біля річки, тому згодом з'явилася вода, яка примусила припинити роботи та залишити це місце.

Тоді люди навіть не підозрювали, що завдяки своїй роботі утворили 2 штучних озера. Одне велике – розміром 140 на 400 метрів, інше трохи менше – 180 на 150 метрів. Чому так, бо коли почала з'являтися вода в першому, вони перейшли на місце поруч. Однак і тут вода застала їх. У середині 1980-х років кар'єри заповнились водою і перетворились в прекрасні озера.

Озера оточені скелями

Озера оточені скелями, тому екстремали полюбляють стрибати з них. Хоча це місце є досить небезпечним. Іноді можна зустріти рибалок.

В Таромському існує легенда, що вода в озерах містить високий рівень радіації. Вірити чи ні, питання кожного. 

Природа тут дуже гарна. Навколо озера виросли дерева, кущі, трава. Навіть можна зустріти диких тварин - зайців чи лисиць.

озера в Таромському

Сюди варто приїхати помилуватися краєвидами. Це місце сповнене якоюсь незвичайною енергією. Тут хочеться просто сісти на траві і дивитися на ці дві великі чаші.

 Нагадаємо, раніше ми писали, що на Дніпропетровщині знаходиться унікальне місце сили, яке зачаровує туристів з усього світу