Чого чекати Дніпру від погоди після аномального січневого тепла. Прогнози від двох синоптиків

Новий тиждень буде синоптично спокійним, без різких коливань температури та бурхливих метеорологічних явищ. Переважатиме антициклонічний тип погоди, тому на суттєві опади не варто розраховувати, температура повітря коливатиметься поблизу нуля, опускаючись вночі до "мінусів". Такий прогноз дає синоптик Наталка Діденко, повідомляє Дніпровська панорама.


Завтра, 24-го січня, в Україні опадів не передбачається і, якщо знову не сяде капосний туман, можуть навіть бути сонячні прояснення. Вітер вгомонився, буде східного та північно-східного напрямку, невеликий, хіба що на південному сході, в Приазов'ї, ще рвучкий. Температура повітря найближчої ночі становитиме 0-4 градуси морозу, в східній частині України -4-8 градусів. Завтра впродовж дня в більшості областей України від 1 морозу до 3 тепла, на Закарпатті та півдні Криму +4+8 градусів, - прогнозує Наталка Діденко.

За даними синоптика Ігоря Кібальчича, повітря в Україні після аномально теплих градусів у січні трохи охолоне. 

23 січня нічна температура прогнозується на рівні 4…+1, вдень повітря прогріється до 0…+5.
У західних областях та Криму варто очікувати до +10. Опадів не буде, а вітер північно-східний, 5-10 м/с, у Приазов'ї пориви до 15-20 м/с.

24 січня вже прийдуть морози. Вночі стовпчик термометра покаже -6, у Криму, Одесі та на Закарпатті -1...+4. Вівторок, як і понеділок, залишатиметься без опадів, вітер північно-східний, 5-10 м/с.

25 січня істотних опадів не очікується через підвищений тиск, але можуть бути тумани. Вночі температура повітря становитиме -7...-2. У Сумській та Харківській областях -9. Вдень спостерігатиметься до -2...+3, у південних областях +2...+7.

26 січня буде дощ, місцями туман, удень без опадів. Нічна температура - в межах -9...-4, у Криму близько 0. Вдень очікується -1...+4, у Криму та на півдні Одеської області до +7.

28 та 29 січня циклонна діяльність з півдня призведе до дощу та мокрого снігу у південних регіонах, Криму, Карпатах та Вінницькій області. Температура вночі прогнозується близько -4...+1, вдень -1...+4, у південних областях уночі +1...+6, вдень +3...+8.

Нагадаємо, раніше ми публікували прогноз таролога, що чекає Дніпро протягом найближчих місяців і коли закінчиться війна в Україні.