До Дніпра мчить 30-градусна спека

Синоптик Наталка Діденко прогнозує, що підвищення температури в Україні очікується з 14 червня, повідомляє Дніпровська панорама.

Середа поверне нас у літню погоду.
Після короткочасного, хоча й майже осіннього похолодання, знову в Україні відновлюються високі градуси.
Завтра, 14-го червня, максимальна температура повітря становитиме +20+27 градусів.
Надалі по тижню буде ще тепліше, хіба що в західних областях повітря очікується свіжішим, особливо в Карпатах", - зазначила синоптик.

У середу короткочасні грозові дощі обіцяють бути на заході України, на Вінниччині, місцями у південній частині, а також вдень є ймовірність дощу на Луганщині та південних районах Дніпропетровщини.

На решті території України - без істотних опадів.

Синоптик додала, що перспектива подальша - підвищення температури повітря.

Прогноз Укргідрометеоцентру

За даними прогнозу Укргідрометеоцентру,  найближчими днями до України повернеться тепла погода. Вже перед вихідними температура місцями сягатиме +30°..

За даними синоптиків, цього тижня в нашій країні переважатиме спокійніший характер погоди. Подекуди очікуються короткочасні дощі, на заході України опади будуть інтенсивнішими. Температура почне підвищуватись із середи, 14 червня.

У наступні дві доби у більшості областей очікуються короткочасні дощі та грози, лише на півночі, у четвер та на півдні країни без опадів. Температура вночі 12-18°, вдень 14 червня 20-25°, 15 червня, крім заходу та сходу, 23-28°.

У п'ятницю у західних місцями у Житомирській, Вінницькій та Одеській областях прогнозуються короткочасні дощі та грози, на решті території переважно без опадів. Температура вночі становитиме 11-17°, Півдні країни до 20°; вдень температура підніматиметься до 24-30°, у західних областях 20-26°.

Нагадаємо, раніше ми писали: Як у Дніпрі працює єдиний в Україні штучний водоспад