Малюють світлом та роблять бавовну. Чим розважаються діти під час блекаутів у Дніпрі

У Дніпрі для дітей вигадують цікаві заняття, якими можна розважитися під час блекаутів. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на Дніпро TV.

За відсутності світла з дітьми можна розважатися завдяки настільним іграм при свічках. Вони також можуть створювати власні картини, малюючи ультрафіолетовим маркером. Виходить картина, намальована світлом. Інший варіант - зайняти дитину легкою поробкою. З вати чи синтепону та яєчного лотка можна власноруч зробити улюблену квітку українців - бавовну.

В нас є маркер ультрафіолетовий і така спеціальна дошка, вона вкрита світловсотуючим шаром. Насправді, виходить дуже гарно, можна використовувати різні трафарети або просто малювати від руки свою фантазію, - розповідає керівниця клубу дозвілля для родини Анна Сулейманова.

А ось для створення вподобаної більшістю українців квітки - бавовни - матеріали для цього є в кожній оселі

Ми беремо, у вас може бути вата або шматочок синтепону, формуємо з нього таку кульку. Нитками формуємо квітку бавовни, просто перемотуючи нашу кульку на чотири частинки. Ось так схрещуємо, навхрест перемотуємо. 0.47.  0.56. Ми беремо звичайний яєчний лоток, вирізаємо з цієї частинки чашечку, яка буде нам слугувати частинкою нашої квітки бавовни. Лоточок можна вскрити фарбою в колір квітки і сформувати поки вона мокреньку буде отаку коробочку квітки бавовни. Виходить ось так, виходить дуже гарно, - додає Анна Сулейманова.

Раніше ми писали, як діти у Дніпрі навчаються азам петриківського розпису