Мисливці за шахедами. У ППО Криворіжжя розповіли, що відбувається у перші 15 хвилин повітряної тривоги (фото)

Щодня силам української ППО доводиться знищувати ворожі ударні дрони. росія активно застосовує проти українського народу іранські шахеди. Наші Захисники неба чітко та злагоджено працюють по ворожим цілям. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на інформацію від військової частини 3011 Національної гвардії України.

антишахедний розрахунок Кривий Ріг

Один шахед може нести заряд до 30 кг тротилу в залежності від модифікації. І навіть якщо ти його не бачиш, то можеш почути на відстані одного-двох кілометрів, - розповідає нацгвардієць Дмитро, який сьогодні у складі антишахедного розрахунку охороняє небо Криворіжжя.

За його словами, звук дрону-камікадзе типу Shahed важко сплутати з чимось іншим. Звук працюючого двигуна цього вбивці - щось схоже на газонокосарку та мопед. Саме за цю специфічність шахед в народі прозвали мопедом.

Після оголошення повітряної тривоги у нас є максимум 15 хвилин для того аби зібратися та доїхати до нашої позиції. Там ми готуємося до знищення повітряного противника, розкладаємо кулемети так, аби житлові будинки в жодному разі не потрапили у сектор вогневого ураження, - розповів військовий.

Завдання антидронного розрахунку - вести кругову оборону. Допомагає їм у цьому спеціальна антидронова рушниця, яку нацгвардійці використовують під час бойового чергування, а також прожектор для відстежування руху шахеда в нічний час.

антишехедний розрахунок Кривий Рігантишахедний розрахунок Кривий Рігантишахедний розрахунок Кривий Рігантишахедний розрахунок Кривий Рігантишахедний розрахунок Кривий Рігантишахедний розрахунок Кривий Ріг

Нагадаємо, раніше ми писали, що ворог атакував Дніпропетровщину ударним дроном.