На Дніпропетровщині 11-річний хлопчик отруївся мухоморами, які купив в інтернеті

В Дніпропетровській області протягом кількох днів зареєстровано 2 випадки отруєння дикорослими грибами. Від отруєння грибами постраждали 11-річний хлопчик та 61-річна жінка, які наразі лікуються у медзакладах Дніпра. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.

У першому випадку від отруєння постраждала 11-річна дитина. Хлопчик самостійно замовив мухомори через інтерне та вживав їх у сушеному меленому вигляді. Перші клінічні прояви з’явилися через годину після вживання грибів у вигляді галюцинацій, сухості у роті, блювоти, запаморочення. По медичну допомогу батьки хлопчика звернулися за 3 години після появи у нього перших симптомів отруєння. Дитину госпіталізовано до реанімаційного відділення Дніпровської дитячої міської клінічної лікарні № 6 у стані середньої важкості з діагнозом "отруєння дикорослими грибами". Наразі хлопчик перебуває на лікуванні.

Отруєння грибами

У другому випадку від отруєння постраждала 61-річна жінка, яка вживала дикорослі гриби типу "лисички" чи "говорушки", зібрані у лісосмузі селища Таромського Дніпровського району. Перші клінічні прояви у жінки після вживання грибів – блювота, запаморочення, пронос. По медичну допомогу вона звернулася лише на 4-ту добу після появи симптомів отруєння у важкому стані. Наразі постраждала перебуває на лікуванні у Дніпровській міській клінічній лікарні № 4.

Це вже третій випадок отруєння дикорослими грибами на Дніпропетровщині у 2023 році. Перший був у січні - тоді постраждав чоловік 67 років, що вживав відварені після заморожування гливи, які збирав власноруч ще у жовтні 2022 року у лісосмузі у Синельниківському районі. По медичну допомогу постраждалий звернувся наступного дня після перших клінічних проявів отруєння та був госпіталізований у важкому стані до Першотравенської лікарні.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, скільки людей постраждало від нападу плазунів на Дніпропетровщині.