Пернатий скунс. У Дніпрі помітили птаха з ірокезом, який вміє відлякувати хижаків (фото)

У Дніпрі помітили яскравого птаха, який зазвичай мешкає на лісових галявинах, луках, пасовиськах, полях. Його особливість - полювання на здобич на землі. У великому місті пернатий розгулював по по тротуарній плитці. Мова йде про одуда, пише Дніпровська панорама.

Мешканці Дніпра вдалося сфотографувати одуда, який дуже рідко підпускає когось близко до себе.

Вперше вдалося сфотографувати. Одуд, в міському сквері. Він там давно поселився, але не підпускав настільки близько, щоб можна було зазнімкувати.
Дніпро (місто), 4.07.23, - написала авторка фото у соцмережі.

пост про одуда

Відомо, що одуд полює, ходячи по землі, підбирає кобилок, цвіркунів, личинок, павуків, жуків, гусінь, дощових червів та іншу дрібноту.. Птах дуже вправно та швидко переміщується по землі, а коли розуміє, що не може втекти від хижака чи іншого кривдника, цей пернатий може зачаїтися, розпластавшись та піднявши дзьоб догори. Таким чином його барвисте забарвлення майже зливається із яскравим різнотрав’ям. Звісно, що у місті так сховатися буже складно.

Також одуд, подібно до скунса, може виділяти дуже смердючу речовину, що відлякує від нього хижаків. Саме через це його прозвали "птах-смердючка" або "пернатий скунс".

Нагадаємо, раніше ми писали, як провести день трьох сімок 07.07.2023, щоб залучити щастя у своє життя.