Підкуп виборців «Громадською силою» свідчить про розуміння політсилою невтішного для себе результату, — експерт

Напередодні місцевих виборів тривають порушення законодавства в полі ведення агітаційної кампанії.

Про це Дніпровська панорама дізналася на сайті "Наше місто".

Так Дніпровський відділ поліції відкрив кримінальне провадження за фактом прямого підкупу виборців лідером політичної партії «Громадська сила» і кандидатом у мери Дніпра Загідом Красновим. «Відомості про кримінальний злочин внесені в ЕРДР під №12020040030001903», — повідомляє Дніпровський відділ поліції ГУ Нацполіціі в Дніпропетровській області. Згідно ч. 1 ст. 160 Кримінального кодексу України, за підкуп виборців правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років. Про цена прес-конференції в ІА «Мост-Днепр» розповіла соціолог-аналітик Оксана Зубарєва.

skrin2

«Нагадаємо, що людям, які продали свій голос на виборах загрожує покарання  у вигляді штрафу або навіть позбавлення волі до двох років.
Такі дії представників партії “Громадська сила” свідчать про розуміння невтішного для них результату на цих місцевих виборах. Це єдина партія, яка використовує такі брудні технології в місті й саме це є сигналом  непрофесійності та бажання будь-якою ціною покращити неприйнятний для  представників «Громадської сили» результат виборів. Тож за декілька днів до дня голосування для того, щоб підвищити свій рейтинг, певна політична сила, за численними повідомленнями у ЗМІ і соцмережах, вдається до всіляких «чорних» схем покупки голосів», — повідомила Оксана Зубарєва.

oksana-zubareva-1

Так, за тиждень до місцевих виборів в мережі Інтернет обурені городяни опублікували скрін повідомлення з «привабливою» пропозицією продати свій голос за 1000 гривень. Все, що потрібно — прийти в день виборів на дільницю, поставити галочку навпроти прізвища конкретного політика і відправити куратору фото бюлетеня.

skrin13

Ми закликаємо усіх містян не брати участь у незаконних діях будь-якої партії та нагадуємо, що це може призвести до адміністративної та кримінальної відповідальності, — зазначила Зубарєва.

Читайте также Хто перемагає на виборах у Дніпрі: останні соціологічні дані.