Понад 2000 операцій. У Дніпрі лікарі повертають зір пораненим бійцям

В одній з лікарень Дніпра з початку війни зробили вже понад дві тисячі операцій на органах зору, рятуючи бійців та мирних жителів, які постраждали через російську агресію. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посилданням на ТСН

За словами медиків, з понад двох тисяч операцій лише в кількох випадках їм довелося ампутувати очі, а в решті - бійцім повертали зір.  

У військовослужбовця родом з Закарпаття, Михайла, який раніше був футболістом, під час бою в оці застряг уламок. Одну операцію хлопець вже переніс та чекає на наступну. Лікарі заспокоюють, сітківка не ушкоджена, зір обіцяють повернути. 

З дрона скинули гранату. Раз - просто вибух перед обличчям. Я впав. Побратими підняли. Таке було відчуття, що пів-обличчя немає, такий був удар. Оборону успішно витримали, росіяни відступили, - каже Михайло.

Іншому українському воїну, 22-річному Олександру, медики зшивали знівечене око. Своє поранення він отримав на Бахмутському напрямку. Коли боєць із побратимами відбивав черговий штурм, йому зрешетило осколками очі та руку.

Почали два танки працювати хрест-навхрест. Артилерія. Міномети. Вертоліт прилетів трохи. Прямо в окоп, прямо передо мною впав снаряд. У одного товариша пальці на нозі відірвало. Мені шість осколків у вічі. Ще два в руці є. Жити буду, - каже хлопець.

Дніпровські медики визнають, що дуже часто поранення бувають вкрай важкі - безумовно забиття очей, різні опіки очей.

Але завдяки всім зусиллям та сучасним технологіям зазвичай вдається повернути пораненим зір, а отже, і можливість повернутися до повноцінного життя і навіть на службу до лав ЗСУ.

Нагадаємо, раніше ми писали, що бригада з Дніпропетровщини показала роботу своїх "очей у небі".