Смак дитинства. Торт "Медовик" за бабусиним рецептом
Як швидко приготувати торт "Медовик" та повторити незабутній смак дитинства. Немає нічого простішого, якщо діяти за запропонованим нами рецептом. Про це пише Дніпровська панорама.
Складові для тіста
- мед 0,5 склянки
- цукор 180 г
- вершкове масло 100 г
- яйця 2 шт.
- сода 2 ч. л.
- оцет 9% 0,5 ч. л.
- борошно 500 г
Інгредієнти для крему
- яйця 2 шт.
- цукор 180 г
- молоко 250 мл
- вершкове масло 200 г
Приготування
- Цукор, вершкове масло, мед розтопити в каструлі на вогні, добре розігріти, але до кипіння не доводити.
- Додати соду, оцет, перемішати.
- 2 яйця розбовтати, вилити в сковороду, додати молоко та цукор і готувати, помішуючи, на повільному вогні до загусання 20 хв.
- Якщо не густіє – додайте ложку борошна. Перелити в ємність, остудити.
- У медову суміш, що остигнула, всипати половину борошна, перемішати. Потім залишок борошна, вимісити, поділити тісто навпіл.
- Скатати ковбасками і поділити кожен шматочок на 6. Розкатати відразу на пергаменті, припорошивши борошном.
- Користуючись тарілкою діаметром 19 см, вирізати коло.
- Пекти разом з обрізками тіста в духовці при 180 градусах 6 хвилин, остудити
- Збити масло, потім додати остиглий крем і знову збити.
- Зібрати торт, чергуючи коржі та по 1,5 ст. л. крему. Змастити кремом боки, верх. Прикрасити крихтою з обрізків тіста.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати полуничні млинці з джемом та сирним кремом.