Таке не побачиш у місті. Під Дніпром до фотооб'єктиву потрапили рідкісні птахи

Під Дніпром помітили птахів, яких дуже рідко можна побачити у місті. Фото пернатих зроблені у Великдень у селі Сурсько-Клєвцово Сурсько-Литовської громади Дніпропетровщини. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Великодні пташки. С.Сурсько-Клєвцово. Дніпропетровська обл. 16.04.2023, - написала у соцмережі автор світлин Маріанна Педашенко.

Жайворонок чубатий, або посмітюха (на головному фото) - невеликий горобцеподібний птах. Протягом 1970–1990 рр. було відмічене скорочення чисельності цього виду, але після вона залишається стабільною.

Лелека білий. Ці птахи повертаються до своїх гнізд у другій половині березня. В Україні діє програма з охорони білого лелеки.

лелека

Трав'янка - невеликий комахоїдний горобцеподібний птах. Гнізда облаштовує на землі, в заглибині, серед густої трави або біля кореня великих бур'янистих трав.

трав'янка

Плиска біла. На місцях гніздування плиски з'являються в кінці березня або початку квітня. Гніздо в'ють в дуплах, серед скель або в шпаківнях, недалеко від води. Писка біла перебуває під захистом Бернської конвенції про охорону дикої флори і фауни та середовищ існування в Європі.

плиска біла

Ластівка сільська - один з найбільш поширених видів. Ластівка сільська зазнає зменшення чисельності через ряд чинників. Мова йде про розростання міст, збільшення кількості промислових підприємств, асфальтування сільських вулиць, бетонування доріг, що позбавляє птахів матеріалу для будівництва гнізд, посилення руху автомобільного транспорту, перетворення сіл в селища міського типу, осушення боліт. Цей птах також охороняється Бернською конвенцією та перебуває під опікою Європейського товариства захисту навколишнього середовища.

ластівка

Фото: Маріанна Педашенко

Раніше ми писали, де на Дніпропетровщині рибалки збирають рибу руками.