У Дніпрі дві змії приповзли до кав'ярні на центральному проспекті

У Дніпрі продовжується  нашестя плазунів. Майже щодня місцеві жителі повідомляють про "зустрічі" із зміями у різних куточках міста. А напередодні відразу двох плазунів помітили у самом центрі обласного центру. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на ТСН.ua.

Дві змії були помічені у людному місці - біля кав'ярні на проспекті Яворницького. Люди викликали оперативні служби. З'ясувалося, що обидва плазуна - неотруйні. Один з них полоз, другий - вуж. Іх перемістили у безпечне для них місце.

змії у центрі Дніпра

Цей інцидент прокоментував директор Київського зоопарку Кирило Трантін.

Змії - це зникаючий вид фауни. Через діяльність людини їх кількість постійно зменшується. Люди бездумно забудовують береги річок, де вони живуть. В даному випадку плазуни мігрували містом у пошуках їжі. І могли просто грітися на сонці біля будинку, поки їх не помітили люди, - каже директор Київського зоопарку.

Він вважає, що змії, які опинилися у центрі Дніпра не становлять загрози для людини й навіть навпаки, потребують допомоги.

На фото зображені полоз та вуж - плазуни неотруйні. Вони перебувають у пошуках кормової бази – миші, щурі. Змії шукають та полюють на них. Те, що їх виявили у центрі Дніпра не викликає подиву, адже поруч річка Дніпро і зараз у плазунів період міграції та відкладення яєць. А тепла та сонячна погода дозволяє подорожувати. Ні полоз, ні вуж не становлять небезпеки для людини, вони не ядовиті. Один з них досить рідкісний вид, - розповідає Кирило Трантін.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі місцеві жителі зустріли величезну змію.