На Дніпропетровщині 39-річний чоловік тримав на ланцюгу п'ятирічного хлопчика

У Нікополі 39-річного чоловіка підозрюють у катуванні п'ятирічного хлопчика. Такі "методи виховання" він застосовував до сина своєї співмешканки. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на інформацію від ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області.

Як з'ясувалося, після кількох місяців проживання з жінкою чоловік почав знущатися з дитини, пояснюючи це тим, що малеча "заважала" йому.

Зараз фігуранта затримали за підозрою у катуванні, позбавленні волі та спробі відкупитися від кримінальної відповідальності. Правоохоронці не виключають, що діям матері постраждалого хлопчика також буде надана правова оцінка.

13 травня на лінію 102 надійшов виклик про дитячі крики, які лунали з квартири місцевої мешканки. Першими на місце події прибули інспектори ювенальної превенції Нікопольського районного управління поліції, які побачили маленького хлопчика із синцями по всьому тілу. Поліцейські опитали очевидців, які повідомили, що чоловік мешкає за цією адресою вже кілька місяців, раніше вони не помічали його агресії до дитини, а коли почули крики - одразу викликали правоохоронців. Матір дитини повідомила, що співмешканець погрожував їй фізичною розправою, якщо вона розповість комусь про його "методи виховання". Дитину забрали із сім’ї і після огляду привезли до "кризової кімнати" у Дніпрі, де психолог розпитав її про пережите, - йдеться у повідомленні поліції.

За даними слідства, 39-річний співмешканець матері катував дитину за її "неслухняну поведінку" Він бив хлопчика по голові, зв’язував руки ланцюгом та прив’язував до металевого гака, вкрученого в стіну у дитячій кімнаті. В ході огляду квартири вилучили металевий ланцюг та інші речові докази.

катування хлопчика1

16 травня після проведення необхідних слідчих дій зловмиснику повідомили про підозру у шести фактах злочинів, передбачених ч. 1, 2 ст. 127 (катування) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі, вчинене щодо малолітнього, що супроводжувалося заподіянням йому фізичних страждань вчинене повторно) Кримінального кодексу України, - йдеться у повідомленні.

Чоловік зрозумів, що за вказані злочини йому загрожує тривалий строк за ґратами. Тоді він намагався підкупити правоохоронців. 17 травня під час передачі хабаря в розмірі 2 тис. доларів США його затримали. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України.

катування хлопчика

Нагадаємо, раніше ми писали, що на Дніпропетровщині чоловік убив знайомого ножем у шию.