У Дніпрі люди готові підтримати ініціативу, аби відродити спортивний стадіон "Авангард" (Відео)

В здоровому тілі здоровий дух. Саме так вважають дніпряни, які мешкають поряд зі стадіоном "Авангард". Люди хочуть оновити спортивний простір для того, щоб займатися спортом та привчати до цього своїх дітей. Мешканці житлового масиву Придніпровськ вважають – для того, щоб подарувати стадіону друге дихання, він має опинитися у руках надійних інвесторів. Про подальшу долю та реконструкцію “Авангарду” дивіться у сюжеті Дніпра Оперативного, передає Дніпровська панорама.

Зараз придніпровський стадіон "Авангард"  виглядає не дуже привабливо: пустіюче поле та занедбана будівля біля нього. Небайдужі люди разом із районною адміністрацією намагаються наводити тут порядок самотужки, влаштовуючи толоки, однак розуміють, що спортивний простір потребує негайної реконструкції.

Нам треба інвестор, який зможе вкласти туди гроші, щоб діти туди могли спокійно ходити туди, аби займатися різними видами спорту, - говорить місцева мешканка Ірина.

За те, щоб люди могли тренуватися як вже зараз, так і в майбутньому, виступає і місцевий мешканець Сергій.

Стадіон “Авангард” має величезний потенціал, адже після реконструкції тут можуть займатися, як професійні спортсмени, так і просто любителі. Особливе значення це місце має для сімейних людей, адже спортивний простір допоможе виховувати у їхніх дітях любов до активного способу життя.

У нас район де дуже багато дітей, дуже багато молоді, які активно займаються різним спортом: і виїзджають на велосипедах, і футболістів багато, - розказує місцева мешканка Марина.

Є люди, які бажають допомогти відродитися цьому стадіону, то ми, мешканці, лише підтримуємо цю ініціативу, тому що стадіон має бути спортивною спорудою, яка призначена саме для спортивних змагань, для спортивних тренувань, - додає місцева мешканка валерія.

Молодь у свою чергу також погоджується зі старшим поколінням. Підлітки житлового масиву "Придніпровськ" виступають “за” реконструкцію, адже після неї вони зможуть займатися на стадіоні улюбленими спортивними захопленнями.

На даний момент "Авангард" перебуває на балансі міста. Однак у зв'язку з воєнним станом, згідно постанови номер 590 Кабміну України, влада поки не може проводити тут глобальну реконструкцію. І дорослі, і юні жителі Придніпровська розуміють - стадіону потрібна надійна людина, яка змогла би відновити цей спортивний простір. Саме тому люди організували збирання підписів на підтримку ремонту стадіону на гроші приватного інвестора.

Зараз у нас з'являються такі шанси на інвесторчькі гроші для того, щоб в подальшому наші діти займалися тут спортом, тренувалися. Щоб і дорослі теж тут займалися та відроджували спортивну культуру. Дуже заважають люди, такі як на Перемозі, коли через їхні протести реконструкцію набережної перенесли в інше місце, теж нам заважають зробити це, - говорить місцева мешканка Ірина.

Мешканці Придніпровська мріють знайти відповідального інвестора, адже розуміють, що саме він допоможе відновити стадіон, відбудувати простір для дітей, матусь, спортсменів та просто небайдужих людей, а також зробити”Авангард” зразком того, як може співпрацювати місто із соціально відповідальним бізнесом.

Жителі Придніпровська розуміють - стадіону потрібна надійна людина, яка змогла би відновити цей спортивний простір.

Саме тому люди організували збирання підписів на підтримку ремонту стадіону на гроші приватного інвестора.

Нагадаємо, раніше ми писали: Човен був за 50 метрів від берега. На Дніпропетровщині потонув рибалка