У Дніпрі на тяговій подстанції популярних маршрутів електротранспорту оновлюють обладнання

У п'ятницю, 28 квітня, у Дніпрі черговий по місту заступник директора - начальник управління транспорту департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР Олександр Лещенко перевірив виконання доручень міського голови Бориса Філатова щодо Програми розвитку транспортного комплексу на 2023–2027 роки. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

тягова подстанція, Дніпро4тягова подстанція, Дніпро5

Олександр Лещенко відвідав тягову підстанцію №12. Вона живить ділянку, через яку проходить шість тролейбусних маршрутів (№ 2, 7, 12, 14, 17, 20) та трамвайний маршрут №1.

Тягова підстанція №12 була побудована в 1962 році. Вона вже багато років справно працює, але після енергетичної кризи, яка сталася цієї зими через масовані ракетні атаки країни-терориста, постало питання про оновлення обладнання. Наразі тут проводяться роботи із заміни шафи власних потреб. Вона забезпечує подачу напруги для забезпечення роботи електрообладнання на самій тяговій підстанції. Нова шафа виготовлена із врахуванням усіх сучасних технологій та стандартів, вона замінює 4 такі шафи старого зразка. 

Нова шафа також обладнана джерелом безперебійного живлення. Тепер працівники підстанції зможуть навіть під час блекаутів користуватись освітленням, заряджати пристрої та працювати в комфортних умовах. До того ж нова шафа надає можливість підтримувати роботу систем телекерування та захисту підстанції. Тобто роботою підстанції буде можливо керувати віддалено, також забезпечується робота сигналізації, - розповів Олександр Лещенко.

Роботи із заміни шафи власних потреб на тяговій підстанції №12 буде завершено протягом 2 тижнів. Усього в Дніпрі 39 тягових підстанцій, які подають напругу на контактну мережу та забезпечують рух електротранспорту містом. Спеціалісти КП "Дніпровський електротранспорт" регулярно проводять обслуговування та поточні ремонти обладнання на тягових підстанціях згідно з планом для їхньої безперебійної роботи.

тягова подстанція, Дніпро1тягова подстанція, Дніпро2тягова подстанція, Дніпро3тягова подстанція, Дніпротягова подстанція, Дніпро6

Раніше ми писали, що у Дніпрі комунальники розпочали ремонт тротуарів на декількох вулицях. Адреси.