У Дніпрі жителі будинку на Перемозі, що постраждав від ракетного удару, своєчасно отримали дублікати документів на право власності

У четвер, 25 травня, черговий по місту директор департаменту житлового господарства Дніпровської міської ради Владислав Грицай перевірив виконання доручення міського голови Бориса Філатова щодо спрощення процедури видачі дублікатів (копій) свідоцтв про право власності мешканцям приватизованих квартир у постраждалих будинках, які в подальшому знадобляться для відшкодувань, повідомляє Дніпровська панорама.

Він відвідав управління обліку, приватизації та розподілу житлового фонду на вулиці Воскресенська, 16.

черговий по місту

Без права власності вкрай складно отримати відшкодування пошкоджень майна, тому під час воєнного стану питання приватизації стає ще більш важливим.

Приватизація - це безоплатна передача державного житлового фонду в приватну власність, громадянам України. У 2023 році виповнюється 30 років з тих пір як розпочався процес приватизації державного житлового фонду, і за 30 років приватизовано більше 90% житлового фонду міста, що підлягає цій процедурі. 
До об'єктів приватизації належать квартири багатоквартирних будинків, житлові блоки (секції), кімнати у квартирах та одноквартирних будинках. одноквартирні будинки, житлові приміщення в гуртожитках (житлові кімнати)», - зазначила начальник відділу приватизації  Бобровник Юлія.

Станом на сьогодні усі мешканці будинку 118, що звернулись до департаменту вже отримали дублікати документів щодо права власності.

черговий по місту

Нагадаємо, раніше ми писали: Мешканцям Дніпра роз'яснили, чи потрібно вносити зміни у документи у разі перейменування вулиці