У презентації Ситуаційного центру у Дніпрі взяв участь міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков

Новий Ситуаційний центр Дніпра є інтерактивною системою, що дає змогу ефективно керувати роботою міста. Водночас створення такого комплексу свідчить про те, що міський голова Борис Філатов дбає про стратегію та безпеку містян. На цьому міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков наголосив під час презентації центру 18 грудня.

«Побудова цієї системи – сигнал про те, що міський голова дбає про стратегію та безпеку. Загалом ми думаємо над тим, щоб максимально використовувати інструменти, які є у міської влади, Національної поліції та служб надзвичайних ситуацій, зробити це єдиним механізмом – щоб мешканці не гадали, яка зі служб реагує на їхні прохання про допомогу. Комбінація служб має бути такою, щоб максимально швидко дістатися до місця пригоди та владнати ситуацію. Я бачив, як такі системи працюють у великих містах за кордоном. Думаю, що вже незабаром у нас буде максимальний рівень захисту», – сказав Арсен Аваков.

Міністр також додав, що він задоволений симбіозом місцевого самоврядування і держави, який є у Дніпрі.

Ситуаційний центр Дніпра розташований у приміщенні міської ради. Електронна система здатна до самостійного навчання. Інформацію обробляють спеціальні оператори, котрі стежать за ситуацією. За потреби можна проводити відеоконференції та виводити картинку подій у місті на великі екрани, що облаштовані у комплексі.