51 колонка на лівому та 46 на правому березі. У Дніпрі встановлені колонки та розміщені бочки з водою

У Дніпрі на випадок перебоїв з централізованим водопостачанням облаштували 136 точок доступу до води. На лівому березі Дніпра працюють 51 колонка з технічною водою, на правому – 46 колонок та 85 бочок. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на міську раду.

На правобережжі міста вже готові для користування 46 колонок. Вони розташовані в різних районах міста, зокрема на бульварі Слави, проспекті Дмитра Яворницького, вулицях Гоголя, Січових Стрільців, Князя Володимира та інших. Біля кожної колонки виконано благоустрій, зокрема встановлено лавки та урни.

колонки

«Воду мешканці ближніх будинків можуть качати вже, якщо потрібно. Також користуватися можна і під час екстрених відключень світла. Вода там буде завжди. З кожної колонки беруться проби для експертизи у сертифікованій лабораторії», – повідомив представник КП «Дніпроводоканал» ДМР Ян Майдан.

колонки1

Бочки з технічною водою стоять у приміщеннях. Одна з них у гімназії № 37.

Якщо будуть тривалі відключення світла та не буде водопостачання для місцевих мешканців – двері закладу відчинені цілодобово. Працює черговий, – повідомила директорка гімназії № 37 Наталія Громик.

майдан

Бочка розрахована на 2 тонни технічної води. Наголошую, що це – виключно вода для технічного користування. На правобережній частині міста вже підготовлені для користування 85 бочок, – додав Ян Майдан.

Загальна кількість точок доступу до води у Дніпрі становить 136. Це дасть змогу мешканцям міста отримувати воду навіть у разі тривалих перебоїв з централізованим водопостачанням.

Нагадаємо, раніше ми писали

У Дніпрі 271 будинок став теплішим та затишнішим