Третину податків українського рітейлу сплатила АТБ

Профільна Асоціація рітейлерів України (RAU) оприлюднила дані про сплачені податки провідними компаніями галузі за 2022 рік. Проведене серед 57 мереж-членів RAU опитування показало: за 12 місяців минулого року виплати до бюджетів усіх рівнів представників дев’яти галузей роздрібної торгівлі склали 56,6 млрд грн. Майже половину цієї суми сплатила АТБ. Про це повідомляє Дніпровська панорама  з посиланням на ФБ сторінку генерального директора компанії АТБ Бориса Маркова.

Борис Марков

Найбільша частина сплаченої у 2022-му суми податків та зборів припадає на продуктовий ритейл. Тож не дивно, що майже половину від цих бюджетних надходжень сплатив багаторічний лідер вітчизняної галузі роздрібної торгівлі — АТБ.  

Згідно оновлених даних з офіційного релізу компанії, протягом року до бюджетів всіх рівнів було сплачено податків та зборів на суму 20,44 млрд грн. З них до державного бюджету пішло 13,65 млрд грн, до місцевих бюджетів – 4,32 млрд грн, а цільові фонди отримали 2,47 млрд грн.

Навіть попри спричинені війною негативні чинники, як то втрати активів, частини постачальників та потужностей, річна сума сплачених податків майже на мільярд гривень перевищує показники попереднього року. 

У 2021-му році було сплачено податків на загальну суму 19,45 млрд гривень.

АТБ

Про що свідчать ці цифри?
- про відповідальність за прийняті зобов’язання;
- про прозорість та відкритість усіх процесів;
- про цілеспрямовану політику соціально-орієнтованого бізнесу;
Незважаючи на суттєві втрати, серйозні виклики воєнного часу ми залишаємось форпостом продовольчої безпеки країни та одним із головних джерел бюджетних надходжень.
Рухаємось до Перемоги!
Слава Україні, - написав у себе на ФБ сторінці Борис Марков.

За даними з відкритих джерел, флагманське підприємство корпорації  — торговельна мережа «АТБ-Маркет» торік сплатила податків та зборів на 15,63 млрд гривень. З них державний бюджет отримав 10,11 млрд. гривень, до місцевих бюджетів пішло 3,63 млрд. гривень,  цільові фонди отримали 1,89 млрд. гривень.

Сьогодні галузь роздрібної торгівлі є одним із найбільших роботодавців країни. Станом на кінець 2022-го року в українському ритейлі було задіяно понад 304 тисяч співробітників. Майже чверть з них працевлаштовані на підприємствах корпорації АТБ, які з першого дня війни перейшли в особливий режим роботи. АТБ системно підтримує українських захисників, медичні заклади країни, волонтерів, добровольчі формування, тощо. Загальна сума гуманітарної допомоги від компанії АТБ військовим та мирному населенню вже перевищила 200 мільйонів гривень.

АТБ