Баклажановий салат, що смакує ще краще наступного дня
Цей салат з баклажанів і солодкого перцю, заправлений пікантним соусом, стане справжнім відкриттям для вашого столу. Він ідеально підійде як доповнення до основних страв, так і як самостійна закуска для несподіваних гостей або літнього пікніка. повідомляє Дніпровська порадниця.
Інгредієнти
баклажан - 2 шт.
перець солодкий- 1-2 шт.
Заправка
олія оливкова - 3 ст. л.
соєвий соус - 2 ст. л.
яблучний оцет - 1-2 ст. л.
мед - 0,5 ч. л.
часник - 1-2 зубчики.
чорний перець - третина ч. л.
паприка червона - 0,5 ч. л.
петрушка або кінза - 4-5 гілочок.
Приготування
- Баклажани ріжемо на шматочки, посипаємо сіллю і лишаємо на 10 хвилин, зливаємо водичку яка виділилась.
- Обсмажуємо баклажани на рослинній олії або маслі гхі до золотистої скоринки. На тій самій пательні смажимо перець на середньому вогні до моменту, коли він стане трохи мʼяким.
- Заправка: зʼєднуємо всі інгредієнти і добре перемішуємо. Зʼєднуємо баклажани, перець та заправку. Лишаємо на 10 хвилин щоб овочі просочилися і можна смакувати. На другий день салат теж дуже смакує.
Також раніше ми писали Цей рецепт стане вашим улюбленим: листкова слойка з моцарелою, томатами та прошуто