Баклажановий салат, що смакує ще краще наступного дня

Цей салат з баклажанів і солодкого перцю, заправлений пікантним соусом, стане справжнім відкриттям для вашого столу. Він ідеально підійде як доповнення до основних страв, так і як самостійна закуска для несподіваних гостей або літнього пікніка. повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

баклажан - 2 шт.
перець солодкий- 1-2 шт.

Заправка


олія оливкова - 3 ст. л.
соєвий соус - 2 ст. л.
яблучний оцет - 1-2 ст. л.
мед - 0,5 ч. л.
часник - 1-2 зубчики.
чорний перець - третина ч. л.
паприка червона - 0,5 ч. л.
петрушка або кінза - 4-5 гілочок.

Приготування

  1. Баклажани ріжемо на шматочки, посипаємо сіллю і лишаємо на 10 хвилин, зливаємо водичку яка виділилась.
  2. Обсмажуємо баклажани на рослинній олії або маслі гхі до золотистої скоринки. На тій самій пательні смажимо перець на середньому вогні до моменту, коли він стане трохи мʼяким.
  3. Заправка: зʼєднуємо всі інгредієнти і добре перемішуємо. Зʼєднуємо баклажани, перець та заправку. Лишаємо на 10 хвилин щоб овочі просочилися і можна смакувати. На другий день салат теж дуже смакує.

Також раніше ми писали Цей рецепт стане вашим улюбленим: листкова слойка з моцарелою, томатами та прошуто