Цей рецепт стане вашим улюбленим: листкова слойка з моцарелою, томатами та прошуто

Шукаєте ідеальний рецепт, який поєднує в собі простоту приготування та вишуканий смак? Представляємо вам листкову слойку з моцарелою, стиглими томатами та ароматним прошуто. Ця страва – справжній кулінарний шедевр, що готується неймовірно швидко, але залишає по собі незабутні враження, повідомляє Дніпровська порадниця. Додайте до цього пікантний йогуртовий соус, і ви отримаєте ідеальне поєднання, що задовольнить найвибагливіші смаки.

Інгредієнти

листкове бездріжджове тісто
томати 
вершковий сир 
1 яйце 
моцарелла (на 1 кг тіста пішло 3 пачки)
оливкова олія
прошутто або хамон 
базилік
сіль, перець

Соус


грецький йогурт 
французька гірчиця
кріп
сухий або свіжий часник 
сіль, перець

Приготування

  1. Тісто трохи розкатуємо (не надто тонко) і робимо надрізи по боках як на відео і зразу перекладаємо на пергаментний папір. Змащуємо вершковим сиром (можна песто).
  2. Слайсами нарізаємо томати і моцареллу і викладаємо по черзі на тісто, солимо, збризгуємо олією. Краї змащуємо яи‌цем і ставимо випікати при 180 градусах на 15-20 хв.Поки печеться слойка готуємо соус. Нарізаємо дрібно кріп і зʼєднуємо усі інгредієнти.
  3. По готовності слойки виймаємо з духовки, кладемо зверху прошутто і прикрашаємо базиліком, макаємо в соус і просто насолоджуємось.

Також раніше ми писали Малосольні огірки за лічені години: ось що додати при приготуванні