Беру 3 картоплі та борошно. Рецепт пишних булочок: навіть вороги проситимуть рецепт (фото)
Пропонуємо приготувати найсмачніші картопляні рулети, вони чимось нагадують Синнабончики. Це смачна та ароматна булочка, яка сподобається навіть тим, хто не любить борошняне та відмовляється возитися з тестом. Ласощі настільки сподобаються, що ви не зможете відмовити собі, не лінуватиметеся і обов'язково приготуєте таку смакоту, передає Дніпровська панорама.
Інгредієнти для картопляних рулетів:
вода - 65 г;
сухі дріжджі - 4 г;
цукор - 20 г;
сіль - 4 г;
молоко - 70 мл;
борошно - 200 г;
вершкове масло - 30 г.
Інгредієнти для начинки:
картопля - 2 шт.;
майонез - ст. л.;
вершкове масло - ст. л.;
цукор - ст. л.;
сіль - щіпка;
сир;
шинка.
Приготування картопляних рулетів:
У миску з теплою водою висипаємо дріжджі, перемішуємо і додаємо сіль і цукор.
Повторно перемішуємо компоненти, вливаємо молоко.
Просіюємо в дріжджову суміш борошно, замішуємо тісто. Викладаємо в тісто вершкове масло|мастило|, вимішуємо тісто. Накриваємо колобок харчовою плівкою, залишаємо на півгодини у теплі.
Далі знову вимішуємо тісто руками, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо, але вже на годину. У цей час зробимо начинку – очищаємо картоплю.
Відварюємо картопля до м'якості, змішуємо з м'яким вершковим маслом і перетворюємо на пюре. До картопляної маси викладаємо майонез, висипаємо цукор та сіль, чорний мелений перець за смаком.
Перемішуємо інгредієнти для начинки.
Посипаємо стіл мукою|борошном| і викладаємо тісто. Формуємо кулю, яку потім розкочуємо качалкою в тонкий прямокутний пласт. Викладаємо на пласт картопляну начинку, розподіляємо рівним шаром.
На один бік картопляного шару викладаємо трохи внахлест сирні тонкі пластини. На протилежний бік і всередину пласта з тіста кладемо пластини шинки також внахлест.
Згортаємо пласт тіста в рулет начинкою всередину, край защипуємо. Нарізаємо рулет на невеликі частини завтовшки 3-4 см.
Викладаємо невеликі рулети на лист, застелений пергаментом.
Злегка тиснемо рулети, щоб вони стали трохи плоскими. Накриваємо рулети харчовою плівкою та залишаємо на 30-40 хвилин у теплі.
Змащуємо кожен рулет збитим жовтком, можна покрити поверхню сіточкою із майонезу.
Випікаємо рулети при 180 градусах 15-20 хвилин у духовці.
В результаті виходять булочки, які нагадують Сіннабон. Ситна булочка буде пишною та ароматною після випікання.
Нагадаємо, раніше ми писали
Дайте медаль тому, хто вигадав цей рецепт. Неймовірно ніжний та тонкий пиріг з картоплею