Беру звичайний кефір і 1 яйце. Простий рецепт за 15 хвилин: з таким сніданком ранок стане добрим

Для господарок, які люблять працювати із тістом, цей рецепт стане справжньою знахідкою. Вам не доведеться мати справу із дріжджями, Вмходить дуже смачно і поживно, а незвичайна начинка здивує багатьох, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти тіста для м'ясних пиріжків:

кефір бажано 2, 25% - 200 мл;
сіль - 1 ч.л.;
цукор - 2 ч.л.;
яйце - 1-2 шт.;
рослинна олія - 2 ст.л.;
борошно - 350 г;
розпушувач - ч.л.

Інгредієнти для начинки:

вершкове масло - 50 г;
рослинна олія - 50 мл;
цибуля -1-2 шт.;
печериці - 400 г;
куряче філе - 300 г;
сіль - ½ ч.л.;
сир - 150 г.

Приготування пиріжків з м'ясом:

У теплий кефір висипаємо сіль, цукор, розбиваємо яйце та перемішуємо. Вливаємо в кефір олію, висипаємо борошно та розпушувач, замішуємо руками м'яке та еластичне тісто.

Залишаємо тісто у теплі під целофаном на 20 хвилин. Для начинки розігріваємо у сковороді вершкове та рослинне масло.

Нарізаємо заздалегідь дрібно цибулю і тонкими пластинами подрібнюємо печериці.

Обсмажуємо цибулю, додаємо гриби. Нарізаємо дрібно філе, обсмажуємо разом із грибами та цибулею, солимо. Натираємо на великій тертці сир, посипаємо начинку.

Тісто ділимо на 12 частин, формуємо колобки.

Руками створюємо з колобків товсті коржики, кладемо начинку всередину.

Запечатуємо начинку в коржиках, злегка сплющуємо пиріжки.

Обсмажуємо пиріжки в сковороді на олії до золотистої скоринки з обох боків.

Олія повинна покривати пиріжки на ½.

Після приготування можна одразу подавати пиріжки до столу.

Виходять соковиті пиріжки з цікавою начинкою.

рецрецйрец1рец3рец2