Безкоштовна виїзна стерилізація хатніх безпородних собак: у Дніпрі працює унікальний стерилізаційний автомобіль

У Дніпрі на комунальному підприємстві «Зооконтроль» працює унікальний автомобіль для стерилізації хатніх безпородних собак з приватного сектора. Автомобіль виїжджає у різні райони міста за графіком, який формується в залежності від кількості заявок. Стерилізаційна машина обладнана всім необхідним (монітор пацієнта, електрокоагулятор, холодильник для зберігання ліків, безтіньова лампа, операційний стіл, кисневий концентратор, електричний тример тощо). Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Безкоштовна виїзна стерилізація хатніх безпородних собак

Стерилізаційна машина працювала і до війни, але з повномасштабним вторгненням призупинили такі виїзди. А вже з 15 березня цього року їх поновили, почали активно виїжджати на стерилізацію хатніх безпородних тварин за заявками мешканців. Вже простерилізували 118 собак. У приватному секторі певну кількість новонароджених цуценят викидають, а відтак - вони поповнюють кількість безпритульних собак. А завдяки такій безкоштовній стерилізації зменшуємо їхню кількість. Власникам собак теж зручно, оскільки не потрібно турбуватися про те, куди подіти цуценят. Завдяки стерилізації пси стають менш агресивними, собаки довше живуть, - розповіла начальниця відділу реєстрації домашніх тварин КП «Зооконтроль» Ірина Пономаренко.

За її словами, послуга виїзної стерилізації має попит серед містян: «309 заявок надійшли на гарячу лінію. Постійно їх опрацьовуємо, виїжджаючи на місце двічі на тиждень. За день до виїзду машини заявникам телефонуємо і призначаємо час, місце операції. Звертаємо увагу, що тварину в день операції не потрібно годувати. Власники самостійно забезпечують післяопераційний догляд за своїм собакою за призначенням ветеринарного лікаря». 

Ветеринарний лікар КП «Зооконтроль» Євген Якубчук розповідає:

Перед операцією поверхнево обстежуємо собаку: прослуховуємо серцевий ритм, простежуємо алергічні реакції на наркоз. А далі вже сама операція. 

Якщо ви мешкаєте у приватному секторі та хочете безоплатно простерилізувати свого собаку, то можна звертатися за телефонами цілодобової єдиної гарячої лінії: 380 (56) 732 12 12; 380 (95) 732 12 12; 380 (96) 732 12 12; 380 (73) 732 12 12.

Безкоштовна виїзна стерилізація хатніх безпородних собакБезкоштовна виїзна стерилізація хатніх безпородних собакБезкоштовна виїзна стерилізація хатніх безпородних собак