Борис Філатов повідомив про початок реконструкції "Китайської стіни" на ж/м Перемога у Дніпрі

У Дніпрі на житловому масиві Перемога проведуть повну реконструкцію "Китайської стіни" - найбільшого житлового будинку не лише у місті, а й в усьому колишньому СРСР. Повну реконструкцію найдовшого житлового будинку у Дніпрі проведуть за винятком утеплення фасаду. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на сторінку у Facebook міського голови Дніпра Бориса Філатова.

"Китайська стіна".
Ми розпочинаємо його повну реконструкцію, на жаль, за винятком утеплення фасаду", - повідомив у соцмережі міський голова Дніпра.

Житловий будинок, який знають усі мешканці Дніпра, розташований на житловому масиві Перемога на проспекті Героїв, 12. Найдовшу будівлю у місті будували за радянських часів з 1972 по 1974 роки.

Знаменита "Китайська стіна" у Дніпрі має вигнуту лінію будівлі, що розтягнулася з ж/м Перемога-4 до ж /м Перемога-5. Довжина 9-поверхового житлового будинку на 36 під’їздів становить понад 800 метрів. Загальна кількість квартир в будинку - понад 1200.

Деякі квартири в "Китайській стіні" - дворівневі, розташовані на самих верхніх поверхах по типу пентхаусів. Таке розширення стало можливим, завдяки надбудові над машинним відділенням ліфта.