Борошно та окроп. Пиріжки з тонкого хрусткого тіста: начинка соковита, ароматна і ніжна

Пиріжки з м'ясом славляться своїм смаком і ситістю у багатьох народів як Європи, так і Азії. У кожній культурі можна знайти свій рецепт пиріжків. Наприклад, ми знаємо про біляші, чебуреки, ечпочмаки та інші види випічки.

У кочових народів такі пиріжки були особливо актуальними. Вирощувати картоплю та інші овочі було неможливо, оскільки люди не засиджувалися довго на одній локації. Тому вживати м'ясні страви було для кочівників оптимально.

Причому пиріжки не випікають, а обсмажують на жиру. Печей у кочівників не було з аналогічних причин.

Розкажемо як приготувати смажені пиріжки з м'ясом.

Інгредієнти для м'ясних пиріжків:

Окріп - 205 мл;
Сіль - ч.л.;
Борошно - 350 г;
Рослинна олія - 20 мл;
Цибуля - 2 шт.;
Фарш - 250 р.

Приготування м'ясних пиріжків:

У мисці з 175 мл окропу розчиняємо сіль, висипаємо борошно. Висипаємо в окріп борошно, лопаткою, а потім руками замішуємо тісто. У тісто вливаємо олію, продовжуємо вимішувати до еластичного стану.

Накриваємо тісто харчовою плівкою та залишаємо на 20 хвилин. У цей час натираємо на великій тертці цибулю. Викладаємо цибулю до фаршу, туди ж додаємо нашатковану на смак зелену цибулю і петрушку.

Вливаємо у фарш окріп, додаємо сіль та спеції за смаком і змішуємо. Розкочуємо тісто в тонкий пласт завтовшки 1 мм, складаємо його в 4 шари.

Поперек ділимо пласт на 5 квадратів.

Розвертаємо кожен квадрат у тонкий прямокутний пласт, складаємо їх разом і знову ділимо тісто на 5 квадратів.

На частину кожного квадрата викладаємо по столовій ложці начинки, запечатуємо фарш в тісті.

На шві робимо візерунок вилкою.

У сковороді розігріваємо олію, обсмажуємо пиріжки з обох боків на середньому вогні до золотистої скоринки.

Виходять м'ясні пиріжки з тонкого хрусткого тіста. Начинка всередині соковита, ароматна та ніжна.

пирож1пирож2пирож3пирож4пирож5

Нагадаємо, раніше ми писали

У 100 разів смачніші за чебуреки та пиріжки. На гарячі бутерброди приїде навіть свекруха за сотні кілометрів