Чарівний смак осені: рецепт гарбузового хліба

Всім відомо, що осінь - пора гарбузів. З нього можна робити багато смачних страв, в тому числі хлібобулочні вироби. "Дніпровська панорама" ділиться простим рецептом для приготування гарбузового хліба. Цей хліб буде смачним і ароматним, і він створить відмінну атмосферу осіннього сніданку чи перекусу.

Інгредієнти:

  • 1 1/2 чашки гарбузового пюре (приготовленого з відвареного та пюрефікованого гарбуза)
  • 1/2 чашки оливкової олії або рослинної олії
  • 2 яйця
  • 1 чашка цукру
  • 1/2 чашки коричневого цукру
  • 2 чашки пшеничного борошна
  • 1 ч. ложка родзинок (за бажанням)
  • 1 ч. ложка розпушувача тіста (порошок для випічки)
  • 1/2 ч. ложка солі
  • 1/2 ч. ложка кориці
  • 1/2 ч. ложка мускатного горіха
  • 1/2 ч. ложка молотої гвоздики
  • 1/2 ч. ложка імбиру (за бажанням)

Інструкція:


  1. Попередньо розігрійте духовку до 180°C та підготуйте форму для випічки (може бути форма для хліба або кексів).
  2. У великій мисці об'єднайте гарбузове пюре, оливкову олію, яйця та обидва види цукру. Перемішайте до однорідності.
  3. Додайте сухі інгредієнти: пшеничне борошно, родзинки (якщо використовуєте), розпушувач тіста, сіль та спеції (корицю, мускатний горіх, молотий гвоздику та імбир). Помішайте, поки тісто буде однорідним, але не змішуйте занадто довго.
  4. Вилийте тісто в підготовлену форму для випічки.
  5. Випікайте гарбузовий хліб в розігрітій духовці протягом приблизно 60-70 хвилин, або доки зубочистка, вставлена в центр хліба, виходить чисто.
  6. Витягніть готовий хліб з духовки і залиште охолонути в формі протягом 10-15 хвилин перед вилученням з форми.
  7. Насолоджуйтеся гарбузовим хлібом, подаючи його теплим або залишаючи охолонутим. Він особливо смачний з вершковим маслом чи медом.

Гарбузовий хліб - це ідеальна страва для осінніх свят або просто як смачний перекус в будь-який час року. Смачного!

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, як приготувати гарбузові оладки на сніданок.