Чарівний смак осені: рецепт гарбузового хліба
Всім відомо, що осінь - пора гарбузів. З нього можна робити багато смачних страв, в тому числі хлібобулочні вироби. "Дніпровська панорама" ділиться простим рецептом для приготування гарбузового хліба. Цей хліб буде смачним і ароматним, і він створить відмінну атмосферу осіннього сніданку чи перекусу.
Інгредієнти:
- 1 1/2 чашки гарбузового пюре (приготовленого з відвареного та пюрефікованого гарбуза)
- 1/2 чашки оливкової олії або рослинної олії
- 2 яйця
- 1 чашка цукру
- 1/2 чашки коричневого цукру
- 2 чашки пшеничного борошна
- 1 ч. ложка родзинок (за бажанням)
- 1 ч. ложка розпушувача тіста (порошок для випічки)
- 1/2 ч. ложка солі
- 1/2 ч. ложка кориці
- 1/2 ч. ложка мускатного горіха
- 1/2 ч. ложка молотої гвоздики
- 1/2 ч. ложка імбиру (за бажанням)
Інструкція:
- Попередньо розігрійте духовку до 180°C та підготуйте форму для випічки (може бути форма для хліба або кексів).
- У великій мисці об'єднайте гарбузове пюре, оливкову олію, яйця та обидва види цукру. Перемішайте до однорідності.
- Додайте сухі інгредієнти: пшеничне борошно, родзинки (якщо використовуєте), розпушувач тіста, сіль та спеції (корицю, мускатний горіх, молотий гвоздику та імбир). Помішайте, поки тісто буде однорідним, але не змішуйте занадто довго.
- Вилийте тісто в підготовлену форму для випічки.
- Випікайте гарбузовий хліб в розігрітій духовці протягом приблизно 60-70 хвилин, або доки зубочистка, вставлена в центр хліба, виходить чисто.
- Витягніть готовий хліб з духовки і залиште охолонути в формі протягом 10-15 хвилин перед вилученням з форми.
- Насолоджуйтеся гарбузовим хлібом, подаючи його теплим або залишаючи охолонутим. Він особливо смачний з вершковим маслом чи медом.
Гарбузовий хліб - це ідеальна страва для осінніх свят або просто як смачний перекус в будь-який час року. Смачного!
Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, як приготувати гарбузові оладки на сніданок.