Чергова по місту перевірила готовність міської лікарні, амбулаторії до роботи в осінньо-зимовий період, облаштування там укриттів 

У Дніпрі міські лікарні та амбулаторії забезпечені генераторами, аби в осінньо-зимовий період у разі можливої відсутності електроенергії не припинялася їхня робота. Восьмого жовтня заступниця директора департаменту охорони здоров’я населення ДМР Олександра Бодня, яка цього дня чергує по місту, перевірила готовність низки лікувальних закладів до роботи взимку, зокрема й їхніх укриттів. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на Дніпро TV.

чергова по місту3чергова по місту7

Перша локація - одна з найбільших міських лікарень.

Лікарня велика, тому тут п’ять генераторів. У разі будь-яких ситуацій, пов’язаних із відключенням електроенергії, лікувальний процес, робота операційних та інших відділень тут не зупинятиметься. Генератори з автоматикою. Це означає, якщо вимикається світло, то упродовж 30 секунд воно знов з’явиться. Перевірили й укриття в лікарні. Тут облаштовані операційна, післяопераційні палати. Є запаси медикаментів, води. Перевірили, як виконали ремонт санвузлів. Вони цілком пристосовані для маломобільних. У цілому, укриття може вмістити 800 осіб, – прокоментувала Олександра Бодня. 

Лікар міської лікарні Сергій додає:

В операційній, що в укритті, є три операційні столи. Сюди заведена централізована система подачі кисню. Є запаси води, продуктів, автономне електрозабезпечення. Словом, лікарня підготовлена до роботи в різних умовах. 

Під час інспекційного обʼїзду чергова по місту відвідала і міську амбулаторію. Тут також є генератори, аби не зупиняти лікувальний процес навіть за відсутності світла. 

Перевірили найпростіше укриття в амбулаторії. Тут є великий генератор, який призначений не лише під укриття, а й будівлю амбулаторії цілком. Його підготували, замінили мастила, створили запаси палива для роботи. В укритті амбулаторії створені запаси питної й технічної води. Воно розраховане на 100 осіб, — зазначила Олександра Бодня. 

За словами лікаря Дмитра, окрім великого потужного генератора, у закладі є три генератори меншої потужності.

Вони теж можуть використовуватися у разі потреби. Інтернетом теж забезпечені. Словом, готові до різних можливих викликів, - каже лікар.

чергова по містучергова по місту1чергова по місту2чергова по місту4

Нагадаємо, раніше ми писали, як у Дніпрі готуються до зими.