На куражі. Бійці тероборони Дніпра згадали, як червоний трактор допоміг викрасти ворожу БМП (відео)

Бійці 128-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ з Дніпра згадали неймовірну історію про те, як з-під носу у ворога викрали російську БМП з літерою Z. Ця подія відбулася рік тому й отримала розголос. Фото затрофеїної БМП чіпляли на білборди замість реклами. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Все було зроблено на кураже, згадують наші захисники. Вони викрали ворожу БМП за допомогою червоного трактора. Бойова машина стояла у сірій зоні ближче до російських позицій. 

Було декілька спроб у других підрозділів її відбити, але попадали під обстріли. Неможливо було підійти навіть, щоб її дернути. Тут така ситуація, що треба це на куражі робити й ми почали готуватися, - розповідає військовослужбовець бригади Антон.

Вночі нашім бійцям під прикриттям побратимів вдалося приладнтати троси до ворожої БМП. Й тут до справи вступив червоний трактор.

Я спочатку був у шоці, чесно скажу. Я все очікував, но не те, що вискочить червоний трактор, - каже військовослужбовець Олександр (Сандро).

Яскравий червоний трактор без масксітки їхав на очах у ворога й тягнув за собою трофейну бойову машину. Українські військові думали, що зараз почнеться стрільба - ворог спробує їх зупинити. Але, схоже, росіяни теж був шокований цією зухвалістю.

Повний боєкомплект, всі снаряди - фугасні, осколкові, повні баки пального, повні короба заряджені кулеметними лентами, ящики з патронами - все було там усередині. Вона могла нам добряче нашкодити, - розповідає боєць з позивним Батя.

18 бійців тероборони Дніпра прийняли участь у цієй операції. Це було реально круто. Ми реально зрозуміли, які ми круті чуваки й ми реально щось можемо робити. Ми реально можемо захищати нашу землю. Й це було дуже надихаюче, - згадує події річної давності військовий Антон.

 

Нагадаємо, раніше ми писали, що боєць тероборони Дніпра Бабай врятував на пожежі дитину.