Забув про хворе серце. Боєць тероборони Дніпра Бабай врятував на пожежі дитину

Боєць тероборони Дніпра 52-річний Вадим з позивним Бабай витяг з пожежі дитину попри ризик вибуху газових балонів. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на інформацію від 128-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ. 

Днями він почув пронизливий жіночий крик з благанням про допомогу: у закритій хаті дитина, яка не може сама вийти, а поряд вже горить дерев’яний сарай з вугіллям і вогонь підходить до газових балонів. Вадим каже, що коли почув про дитину у небезпеці - забув про все і біг скільки було сил. Він вибив двері будинку і врятував людське життя. Тепер соромиться слави рятувальника і намагається тією вулицею не ходити. Каже, що будь хто зробив би те ж саме, - йдеться у повідомленні.

Після Перемоги Вадим мріє повернутися на шоколадну фабрику, де 20 років до війни працював кондитером. Він робив солодку начинку для цукерок, незважаючи на освіту інженера-будівельника. У 2013-му чоловік переніс важку операцію на серці і думав, що так і працюватиме кондитером і надалі. Але коли почалася війна він забув про хворе серце і пішов добровольцем до 128-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ. Саме тут Вадим став Бабаєм.

Боець тероборони Дніпра Бабай

За півтора роки бойових дій Бабай був стрільцем, гранатометником, сапером і, врешті, за станом здоров’я, опинився у службі забезпечення. 

Нагадаємо, раніше ми писали про антистрес для бійців 128 бригади ТрО Дніпра: хто піднімає настрій нашим захисникам.