Чи відновлять у Дніпрі легендарний стадіон "Авангард". Що заважає розпочати реконструкцію (відео)

Стадіон «Авангард» у його найкращі часи пам'ятають мешканці Придніпровська й Дніпра. Це була одна з найкращих баз з підготовки футболістів, а також місце для занять спортом містян різного віку. Їх через "Авангард" пройшло декілька поколінь. Прикро дивитися на занедбане й забуте футбольне минуле. Та зараз питання реконструкції стадіону вирішено відродити. Про це пише Дніпровська панорама з посиланням на сайт Дніпро TV.

"Авангард" колись був перлиною житлового масиву Придніпровськ. Стадіон був базою для тренувань багатьох легендарних спортивних команд України. Але зараз тут  занедбане та старе поле. Втім, серед місцевих стадіон і досі популярний. Тому люди вважають, що його треба реконструювати. Вони пояснюють - дітям потрібне майбутнє, де вони можуть себе показувати.

При цьому мешканці кажуть, що футбол може стати лише одним з напрямків спортивного призначення стадіону.

Для хлопців, для дітей, для всіх важливо. У футбол хай грають, просто можна побігати, на велосипеді покататись, - вважає містянин.

Цікаво, що стадіон навіть у сьогоднішньому стані люди відвідують. 

Люди все одно ходять туди, займаються фізкультурою, спортом. І зараз ходять навіть,- розповідає мешканець Придніпровська.

Звичайно, мрії про відродження спортивного осередка завадила війна.

Рано чи пізно, все одно війна закінчиться. І можна було б відновити, щоб там проводити, припустимо, уроки фізкультури чи змагання, чи якісь олімпійські ігри, як, наприклад, раніше в класах робили, - розповідають батьки школярів.

Знаючи історію цього місця, найдоцільніше було б зробити тут велику футбольну базу, вважають спортсмени.

Велику гарну футбольну базу з майданчиками, з інтернатом якимось, щоб там діти жили іногородні. І з комплексами, басейни, легкоатлетичні майданчики й тренажери. Повноцінну дитячу спортивну футбольну базу, - каже футбольний тренер Антон Кодрін.

Але через повномасштабне вторгнення росії та постанову 590 Кабміну — це лише мрії.

Комплексна реконструкція цього стадіону дуже великої кількості коштів потребує. На сьогоднішній день не можемо вирішити питання, хто буде фінансувати такий об’ємний проєкт. Тому на сьогоднішній день виступили з ініціативою про виставлення його на аукціон, без зміни цільового призначення. Тобто стадіон має бути стадіоном, спортивним майданчиком - вважає  голова Лівобережної адміністрації Юрій Федько.

Втім, як довго містянам чекати на реконструкцію - питання досі відкрите.

Раніше ми писали про: "Стадіон "Авангард" може стати зразком співпраці міста і соціально відповідального бізнесу", – голова Лівобережної адміністрації Дніпра