Чому я раніше не готувала такі котлети. Усі будуть просити рецепт і добавку
Чому із фаршу рідко хто готує такі котлети. Насправді - все дуже просто. Вся родина проситиме добавку. Весь секрет не лише в котлетках, але й у підливці.
Котлети – це універсальна страва для вечері. Готується просто, але завжди виходить смачно. Особливо соковитими та яскравими за смаком є котлети домашнього приготування. Якщо порівнювати їх із покупними замороженими котлетами, то різниця відчувається відразу.
Чому не варто поспішати купувати магазинні котлети. Прості поради господиням
- По-перше, ви не знаєте, з якого м'яса вони виготовлені. Чим менша ціна – тим убогіше м'ясо в котлетах.
- По-друге, заморожені котлети сильно зменшаться у розмірах при жарінні. Замість великої котлети ви отримаєте маленьку та водянисту.
- По-третє, своє, домашнє завжди смачне та корисне, приготоване з душею.
Приготуємо прості котлети у підливі
Для приготування котлет нам знадобляться такі інгредієнти:
Інгредієнти для котлет:
фарш - 500 г;
рис - 100 г;
цибуля - 1 шт.;
сіль - ½ ч.л.;
яйце - 1 шт.
Інгредієнти для підливи:
цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
томатна паста - 2 ст.л.;
сіль - ½ ч.л.;
цукор - ½ ч.л.;
вода - 600 мл;
борошно - 3 ст.л.
Приготування котлет із підливою:
Відварити рис. Тим часом, поки він вариться, нарізати цибулю, змішати з фаршем. Туди додати відварений рис, потім розбити яйце, висипати сіль та спеції, ретельно перемішати.
Сформувати з фаршу котлети, викласти у форму для запікання.
У сковороді на олії обсмажити заздалегідь нарізану цибулю і натерту моркву.
Додати до розм'якшених овочів томатну пасту, солимо. Залишити і протушити під кришкою. Солимо суміш, виливаємо 200 мл води.
У 400 мл, що залишилися, висипаємо борошно, перемішуємо, солимо, висипаємо цукор. Вливаємо в овочеву суміш 400 мл води, залишаємо під кришкою до закипання.
Далі варимо підливу 4-5 хвилин.
Виливаємо підливу на котлети, запікаємо за 180 градусів 45 хвилин.
Після приготування можна прикрасити котлети зеленню.
До страви підходить будь-який гарнір, будь-яка каша, чи то пюре з картоплі, або макарони.