Де у Дніпрі можна безкоштовно вивчити українську мову

У Дніпрі діє безліч гуртків та клубів, де можна безкоштовно вивчити українську мову. Так у бібліотеці для молоді ім. М. Свєтлова щочетверга можна зустрітись та вдосконалити своє знання мови. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

В нашій бібліотеці діє розмовний клуб, ми його так просто називаємо український розмовний клуб. Він у нас збирається щотижня  у четвер о 16 годині. Веде цей клуб наша давня партнерка знайома молода письменниця філологиня Ірина Пасько, - розповідає директорка дніпропетровської обласної бібліотеки для молоді ім. М.Свєтлова Ольга Матюхіна.

До клубу долучаються люди різного віку, а також вимушені переселенці. 

До нас десь в травні долучилась жінка вона з Маріуполя і ви знаєте було так чутливо чути коли вона казала що вона загубила все в Маріуполі, в неї росіяни забрали все але мови вона сказала не віддасть, вона зовсім не говорила українською мовою але на сьогодні ми з нею зустрічаємось вона вже вітається вона вже дуже гарно говорить своєю рідною мовою

Також у бібліотеці підвищився попит на українську літературу, особливо для дітей. Містян запрошують брати книжки, адже тут цікава колекція не лише класичної, але і сучасної української літератури. А долучитись до розмовного клубу можна щочетверга о 16.00 годині за адресою вулиця Старокозацька, 60. Попередня реєстрація не потрібна.

Нагадаємо, у Павлограді хочуть будувати об'їзну дорогу, щоб розвантажити найдовшу вулицю Дніпропетровщини.